Μετά την κατάρρευση του αλγοριθμικού stablecoin terraUSD και του token Luna, ήρθε η σειρά του ανταλλακτηρίου Vauld να ταράξει συθέμελα την αγορά κρυπτονομισμάτων. H απόφαση για αναστολή των συναλλαγών και η συν αυτώ ανάληψη 200 εκατ. δολαρίων σωρευτικά από τους πελάτες τον Ιούνιο λαμβάνεται ως πολύ αρνητική εξέλιξη σε μια περίοδο όπου έχουν τεθεί ερωτηματικά ως προς τον συστημικό κίνδυνο της αγοράς αυτής, που απειλεί βεβαίως να εξαϋλώσει όλα τα κρυπτονομίσματα.

Σε αυτό το μοτίβο, και αναγνωρίζοντας ότι το Bitcoin αποτελεί αφενός τον κύριο εκπρόσωπο της αγοράς αυτής, αφετέρου ότι ήδη μετράμε απώλειες άνω του 70% από τα υψηλά στα τέλη του 2021, η πιθανότητα μιας σοβαρής ανοδικής αντίδρασης μικραίνει ακόμα περισσότερο, με το κρυπτονόμισμα να παραμένει σε βαθιά αρνητική περιοχή μετά την προ εβδομάδων απώλεια των 28.500 δολαρίων, ενώ και η επί 4 εβδομάδες παραμονή της τιμής σε εκείνη τη ζώνη αποδεικνύει και τη σημασία της εν λόγω πτωτικής διάσπασης.

Το επόμενο επίπεδο στην πτώση είναι στα 14.600 δολάρια, με τις ρευστοποιήσεις να αναμένεται να εντατικοποιηθούν σε ενδεχόμενη απώλεια των 18.600, με την κοντινή αντίσταση να φαίνεται στα 24.800.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News