Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον βρετανικό FTSE 100 να είναι αδύναμος, χωρίς όμως να μπορούν να εκδηλώσουν κάποια αντίδραση που να δίνει το μήνυμα ότι έχουν αφήσει πίσω τους το δύσκολο πρώτο εξάμηνο.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Ανοδικά οι αγορές, αδύναμη η Κίνα

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,3%, με το κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,01% στις 7.233 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,46% στις 12.831 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,21% στις 5.967 μονάδες.

Εστίες αβεβαιότητας

Οι ευρωπαϊκές αγορές προσπαθούν να αναπτύξουν σταθερή ανοδική δυναμική, αν και οι εστίες αβεβαιότητας παραμένουν. Η εστίαση είναι σταθερά προσανατολισμένη στους πρόδρομους δείκτες της οικονομίας, ώστε να διαπιστωθεί εάν η Ευρωζώνη οδεύει τελικά σε ύφεση, τη ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε τροχιά σύσφιξης της πολιτικής της.

Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται η Τράπεζα της Αγγλίας να δημοσιεύσει την τελευταία εξαμηνιαία Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να δημοσιεύσει τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης για τη νομισματική πολιτική.

Στα μάκρο της ημέρας, αμετάβλητη παρέμεινε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι η παραγωγή θα μειωνόταν 0,3%.

Η παραγωγή από τον μεταποιητικό κλάδο αυξήθηκε κατά 0,8% τον Μάιο, η κατασκευαστική παραγωγή αυξήθηκε 0,4% και η ενεργειακή παραγωγή μειώθηκε 4,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές