Σημαντική υποχώρηση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για ύφεση, πυροδοτώντας φόβους ότι μια οικονομική επιβράδυνση θα μειώσει τη ζήτηση.

Η τιμή του αργού West Texas Intermediate, σημείωσε πτώση 9% ή 9,83 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 98,60 δολάρια ανά βαρέλι. Η τιμή του αργού Brent υποχώρησε κατά 9,9% ή 11,46 δολάρια στα 102,04 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Ritterbusch and Associates απέδωσε την κίνηση στην «στενότητα του παγκόσμιου ισοζυγίου πετρελαίου που όλο και περισσότερο αντισταθμίζεται από την ισχυρή πιθανότητα ύφεσης που έχει αρχίσει να περιορίζει τη ζήτηση». «Η αγορά πετρελαίου φαίνεται να εντοπίζει κάποια πρόσφατη αποδυνάμωση της φαινομενικής ζήτησης για βενζίνη και ντίζελ», ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Και οι δύο πετρελαϊκοί δείκτες σημείωσαν απώλειες τον Ιούνιο, διακόπτοντας έξι συνεχόμενους μήνες κερδών, καθώς οι φόβοι για ύφεση κάνουν τη Wall Street να επανεξετάζει τις προοπτικές της ζήτησης.

Διαφορετικές εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση της τιμής του

Η Citi δήλωσε την Τρίτη ότι το Brent θα μπορούσε να πέσει στα 65 δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, εάν η οικονομία οδηγηθεί σε ύφεση.  Η Citi είναι μία από τις λίγες “αρκούδες” του πετρελαίου, την ώρα που άλλοι οίκοι, όπως η Goldman Sachs, εκτιμούν ότι το πετρέλαιο θα φτάσει τα 140 δολάρια ή και περισσότερο.

Οι τιμές είναι αυξημένες από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, αυξάνοντας τις ανησυχίες για παγκόσμιες ελλείψεις, δεδομένου του ρόλου της χώρας ως βασικού προμηθευτή πρώτων υλών, ιδίως στην Ευρώπη.

Το WTI εκτοξεύθηκε στο υψηλό των 130,50 δολαρίων ανά βαρέλι τον Μάρτιο, ενώ το Brent έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τα 140 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από το 2008.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές