Με σημαντικές απώλειες κινούνται σήμερα και οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς πλέον οι πιθανότητες να διολισθήσει και η οικονομία των ΗΠΑ σε ύφεση αυξάνονται απότομα, όπως και για άλλες οικονομίες παγκοσμίως.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones χάνει 1,75% στις 30.563 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,80% στις 3.756 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 1,80% στις 10.927 μονάδες. Οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη ανακόπτουν τις όποιες αγοραστικές δυνάμεις είχαν απομείνει στη Wall Street, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο για την αγορά να ανακάμψει μετά από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Διαβάστε επίσης: Nomura: Ποιες οικονομίες θα πέσουν σε ύφεση στο 12μηνο

Οι προοπτικές

Την ίδια ώρα, η απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων διαπραγματεύεται τώρα κοντά στην απόδοση των 2ετών, εξέλιξη που θεωρούν πολλοί στη Wall Street ως ένα δείκτη ύφεσης.

«Η αγορά των ΗΠΑ προσπαθεί να διαχειριστεί και να τιμολογήσει τον κίνδυνο της επιβράδυνσης της οικονομίας και το γεγονός ότι η Fed αναγκάζεται να αυξήσει τα επιτόκια σε επιβράδυνση», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian.

Οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι θολές, ωστόσο ο στρατηγικός αναλυτής της Credit Suisse, Jonathan Golub, δήλωσε ότι αναμένει από τις ΗΠΑ να αποφύγουν τελικά την ύφεση, αλλά μείωσε τον στόχο του S&P 500 έως το τέλος του έτους σε 4.300 μονάδες από 4.900 μονάδες προηγουμένως. Ο νέος στόχος θα σήμαινε ότι η Wall Street θα ανακτήσει περίπου το ήμισυ των απωλειών της από τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

«Οι υφέσεις χαρακτηρίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια από κατάρρευση της απασχόλησης που συνοδεύεται από αδυναμία καταναλωτών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ενώ επί του παρόντος βιώνουμε μια σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης (από εξαιρετικά υψηλά επίπεδα), καμία από τις παραπάνω συνθήκες δεν είναι παρούσα σήμερα», έγραψε ο Golub.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street