Τη μεγάλη ανατροπή έκανε σήμερα ο Nasdaq, καθώς κατάφερε όχι μόνο να μηδενίσει τις σχεδόν 2% απώλειες της έναρξης της συνεδρίασης, αλλά και να κλείσει με σημαντικά κέρδη, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο Dow.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,42% στις 30.967 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,16% στις 3.831 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,75% στις 11.322 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οι απώλειες ξεπέρασαν το 2%

Η αποκλιμάκωση της απόδοσης του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου βοήθησε τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ανακάμψουν, ωστόσο, η απόδοση των 10ετών διαπραγματεύεται τώρα κοντά στην απόδοση των 2ετών, εξέλιξη που θεωρούν πολλοί στη Wall Street ως ένα δείκτη ύφεσης. Έτσι, οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη ανέκοψαν σημαντικό μέρος των αγοραστικών δυνάμεων είχαν απομείνει στη Wall Street, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο για την αγορά να ανακάμψει μετά από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο του έτους.«Η αγορά των ΗΠΑ προσπαθεί να διαχειριστεί και να τιμολογήσει τον κίνδυνο της επιβράδυνσης της οικονομίας και το γεγονός ότι η Fed αναγκάζεται να αυξήσει τα επιτόκια σε επιβράδυνση», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Ανοδικά οι αγορές, αδύναμη η Κίνα

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη υποχώρησαν απότομα, με τις Deere και Caterpillar να υποχωρούν περισσότερο από 3% και να αγγίζουν τα χαμηλότερα επίπεδά τους σε επίπεδο έτους. Η μετοχή Mining Freeport-McMoRan σημείωσε πτώση 7%.Οι μετοχές της Ford υποχώρησαν σχεδόν 2% αφού οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν πιο αργά από το αναμενόμενο. Αρνητικά έκλεισαν και οι τραπεζικές μετοχές, με την JPMorgan Chase να υποχωρεί κατά περίπου 1%.

Οι προοπτικές του εξαμήνου

Οι προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους είναι θολές, ωστόσο ο στρατηγικός αναλυτής της Credit Suisse, Jonathan Golub, δήλωσε ότι αναμένει από τις ΗΠΑ να αποφύγουν τελικά την ύφεση, αλλά μείωσε τον στόχο του S&P 500 έως το τέλος του έτους σε 4.300 μονάδες από 4.900 μονάδες προηγουμένως. Ο νέος στόχος θα σήμαινε ότι η Wall Street θα ανακτήσει περίπου το ήμισυ των απωλειών της από τους πρώτους έξι μήνες του έτους.«Οι υφέσεις χαρακτηρίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια από κατάρρευση της απασχόλησης που συνοδεύεται από αδυναμία καταναλωτών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ενώ επί του παρόντος βιώνουμε μια σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης (από εξαιρετικά υψηλά επίπεδα), καμία από τις παραπάνω συνθήκες δεν είναι παρούσα σήμερα», έγραψε ο Golub.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street