Στα βαλτωμένα ύδατα των 800 μονάδων κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας να μην δοκιμάσει το ψυχολογικό όριο που θα ανοίξει το δρόμο και πάλι για τα χαμηλά έτους. Αν και βρέθηκε κοντά στις 810 μονάδες νωρίτερα, ο γενικός δείκτης είναι τώρα στις 802,87 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,33%, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ.

Αν και η αγορά δεν στερείται θετικών καταλυτών, όπως η τελευταία επιβεβαίωση της εκτίμησης για ανάπτυξη 4% φέτος από τον Economist, ή το τελευταίο deal με την απόκτηση ποσοστού στην Intrakat από τους εφοπλιστές Μπάκο – Καϋμενάκη, οι λόγοι της καθήλωσης σε χαμηλά τριμήνου προφανώς είναι πολύ ισχυρότεροι. Και οι πωλητές δείχνουν να έχουν ακόμη λόγους εντολών σε αυτά τα επίπεδα, τα οποία είναι και τα χαμηλότερα του μέσου όρου του 2021.

Οι πρόωρες εκλογές

Στους λόγους αυτούς έχει πλέον προστεθεί και ο πολιτικός κίνδυνος, καθώς παραμένει υψηλά στη δημόσια συζήτηση το θέμα των πρόωρων εκλογών, ενώ ο κίνδυνος οι αποφάσεις στήριξης των οικονομιών του ευρωπαϊκού Νότου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να καθυστερήσουν λόγω των ενστάσεων της Γερμανίας (σύμφωνα με το Reuters) επηρεάζει τις αγοραστικές πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης – ΕΚΤ: Οι προκλήσεις της νομισματικής πολιτικής και ο υπερχρεωμένος νότος

Έτσι σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank, Alpha Bank, Μυιτληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Coca Cola και Πειραιώς δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ στον αντίποδα, Quest, Σαράντης, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean προσπαθούν να αντισταθμίσουν με τα κέρδη τους την πτώση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών