Αλλαγή σελίδας στην INTRAKAT που περνάει σε εφοπλιστικά χέρια. Η ανακοίνωση της απόκτησης ποσοστού 31,7% από την Winex Investment Limited, συμφερόντων των εφοπλιστών, κ. κ. Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου, και του επί διετία επικεφαλής της ΑΚΤΩΡ κ. Αλέξανδρου Εξάρχου, είναι μόνο η αρχή.

Πρόκειται για μετοχές τις οποίες κατείχε η INTRACOM HOLDINGS, η οποία και θα διατηρήσει ποσοστό 5,09%. Το συνολικό τίμημα αυτής της συναλλαγής ανέρχεται σε 70,19 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που θα ανακοπεί είναι η δημόσια πρόταση.

Αυτό, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, επιπλέον ποσοστό που θα κινηθεί στο 25-30% θα βρεθεί στα χέρια των επίσης εφοπλιστών, κ.κ. Ηλία Γκότση και Κώστα Αγγέλου. Πρόκειται για άθροισμα ποσοστών που θα προέλθουν από τους μικρότερους μετόχους της εισηγμένης, οι οποίοι είναι οι κ.κ. Λαζαράκης, Στασινόπουλος και Σουρέτης, Θεοδωρίδης. Όλες οι συναλλαγές έγιναν στην τιμή των 2,95 ευρώ ανά μετοχή.

Τη μεταβίβαση μετοχικού μεριδίου που κατέχει στην Intrakat ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η Intracom.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Intracom, διατηρούσα στην Intrakat ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προέβη στις 05/07/2022, μαζί με την INTRACOM TECHNOLOGIES στην πώληση του συνόλου των υπολοίπων μετοχών τους (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης 2,95 ευρώ , ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος €70.195.565,65 ευρώ, στην αγοράστρια «Winex Investment Limited», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

Η INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, δ.τ. INTRAKAT (ATHEX: INKAT), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα: Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) μέτοχος της INTRAKAT κατά ποσοστό 23,54% και ελέγχουσα συνολικά, δια της θυγατρικής της εταιρείας INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., ποσοστό 36,79% του συνόλου των μετοχών INTRAKAT, γνωστοποίησε, σε συνέχεια της από 30.06.2022 Ανακοίνωσης της, την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεών της με επενδυτές.

Κατόπιν τούτου, συμφωνήθηκε όπως, η INTRACOM HOLDINGS, διατηρούσα στην INTRAKAT ποσοστό συμμετοχής 5,09%, προβεί στις 05/07/2022, μαζί με την INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l., στην πώληση του συνόλου των υπολοίπων μετοχών τους IΝTRAKAT (23.795.107 μετοχές, ποσοστό 31,70%), έναντι τιμής πώλησης € 2,95, ανά μετοχή και συνολικού τιμήματος €70.195.565,65, στην αγοράστρια «WINEX INVESTMENTS LIMITED», εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου.

To ανεκτέλεστο

Η INTRAKAT διαθέτει ανεκτέλεστο άνω του 1,1 δισ. ευρώ, ενώ έχει στο pipeline μια σειρά έργων προς υπογραφή των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ. Έχει ενισχύσει την κεφαλαιακή της δομή με 51 εκατ. ευρώ, με τα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, ενώ διεύρυνε τη μετοχική της βάση με την είσοδο θεσμικών επενδυτών. Παράλληλα, η εταιρεία έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά των ΑΠΕ με ισχυρό χαρτοφυλάκιο ώριμων έργων.

Μεταξύ των σημαντικών προς υπογραφή έργων, περιλαμβάνονται το ΣΔΙΤ Καλαμάτα – Πύλος (40%), προϋπολογισμού 251,8 εκατ. ευρώ, η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης (25%), προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ, το ΣΔΙΤ του ΒΟΑΚ (25%), προϋπολογισμού: 192,5 εκατ. ευρώ, τα έργα του ΔΕΔΔΗΕ, προϋπολογισμού 154,7 εκατ. ευρώ, τα έργα Fraport EASA, προϋπολογισμού 91εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις