Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, προσπαθώντας να ανακάμψουν μετά από τη μεγάλη χθεσινή πτώση, οι λόγοι της οποίας όμως να μην έχουν εκλείψει, καθώς ο κίνδυνος της ύφεσης παραμένει στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 2%, με το κλάδο των λιανεμπόρων να κερδίζει 2,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 2,18% στις 7.178 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,85% στις 12.630 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 2,22% στις 5.923 μονάδες.

Διατηρούνται οι φόβοι της ύφεσης

Οι φόβοι της ύφεσης δεν έχουν εκλείψει στις αγορές, καθώς πολλοί πρόδρομοι δείκτες εμφανίζουν σημαντική επιβράδυνση. Και αυτή η επιβράδυνση ήδη συμβαίνει πριν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρχίσει με πιο γοργούς ρυθμούς τη νομισματική της σύσφιξη, η οποία παραδοσιακά επηρεάζει αρνητική την οικονομική δραστηριότητα.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει μία ακόμη κρίση στην κυβέρνησή του, ύστερα από την παραίτηση δύο κορυφαίων υπουργών του – του ΥΠΟΙΚ, Ρισί Σουνάκ και του υπουργού Υγείας Σαχίντ Γιαβιντ– και σειράς υφυπουργών και συμβούλων της κυβέρνησης του στον απόηχο του νέου σεξουαλικού σκανδάλου με τον Κρις Πίντσερ, τον αρμόδιο για την κομματική πειθαρχία στους Συντηρητικούς, ο οποίος παραιτήθηκε ύστερα από τις καταγγελίες σε βάρος του για θωπείες σε δύο άντρες.

Στα οικονομικά στοιχεία τώρα, οι εργοστασιακές παραγγελίες στη Γερμανία ενισχύθηκαν τον Μάιο, κόντρα στις εκτιμήσεις που ανέφεραν πτώση. Ειδικότερα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές