Με απώλειες έκλεισαν οι δείκτες στις ασιατικές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για την Covid επανεμφανίστηκαν, ενώ ισχυρές ήταν και οι πιέσεις από την πτώση του πετρελαίου.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Νέα άνοδος στις τιμές

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 2,57%, με τις δεικτοβαρείς HSBC και CNOOC να υποχωρούν 3,93% και 5,87% αντίστοιχα. Ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε 2,91%.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας επίσης υποχώρησαν. Ο Shanghai Composite έχασε 2,07% και ο Shenzhen Component σημείωσε απώλειες 1,8%.

Φόβοι για Covid

«Τα νέα κρούσματα Covid στη Σαγκάη έχουν αυξήσει τους φόβους για περαιτέρω lockdown στην Κίνα, κάτι που θα είχε σημαντικές επιπτώσεις σε άλλες αγορές», ανέφερε η ANZ Research. Η Σαγκάη θα πραγματοποιήσει μαζικά τεστ σε αρκετές περιοχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση των δημοτικών αρχών.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε περίπου 1% και ο δείκτης Topix διολίσθησε 1,3%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έχασε 1,13%, αλλά ο Kosdaq κέρδισε 0,51%. Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε κατά 0,34% χαμηλότερα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ύφεση είναι το μεγαλύτερο ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή οι αγορές, τόσο οι αγορές μετοχών και σταθερού εισοδήματος όσο και των εμπορευμάτων», δήλωσε ο Ben Snider, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της Goldman Sachs.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές