Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου Sky News, είναι πιθανή η διεξαγωγή ψηφοφορίας για πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον, ίσως και απόψε το βράδυ.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε ο δημοσιογράφος Τομ Λάρκιν, του δικτύου Sky, επικαλούμενος ένα μέλος της αρμόδιας Επιτροπής του 1922 που επιβλέπει τέτοιες ψηφοφορίες, καθώς οι παραιτήσεις κορυφαίων στελεχών συνεχίζονται. Ο Λάρκιν τόνισε ότι οι κανόνες της Επιτροπής, που επί του παρόντος δίνουν στον Βρετανό πρωθυπουργό ασυλία μέχρι το επόμενο έτος από μια ψηφοφορία για πρόταση μορφής, πιθανότατα θα αλλάξουν σήμερα το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ακριβό μου… Brexit

Πάντως, ο ίδιος ο Τζόνσον δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποχωρήσει, δηλώνοντας παραίτηση, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται. Προσερχόμενος στη Βουλή, για προγραμματισμένη εμφάνιση του σε επιτροπή του κοινοβουλίου, ο κύριος Τζόνσον ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν σκέφτεται να παραιτηθεί και απάντησε ξερά «όχι, όχι, όχι»!

Βέβαια, οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό των Τόρις μπορεί να μην του αφήσουν το περιθώριο να παραμείνει στη θέση του.

Του γυρίζουν την πλάτη! 

Νωρίτερα, ακόμη έξι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων δήλωσαν πως παραιτούνται από τις θέσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραμονή του Τζόνσον στο τιμόνι της χώρας.

Συνολικά μέσα στο τελευταίο 24ωρο έχουν παραιτηθεί πάνω από 30 μέλη της κυβέρνησης, από τους οποίους 15 υπουργοί και υφυπουργοί, δίδοντας την εντύπωση μιας συλλογικής κομματικής ανταρσίας κατά του Τζόνσον που είναι πολύ δύσκολο να αγνοηθεί. Μάλιστα, βρετανικά media υποστηρίζουν πως τις επόμενες ώρες το κύμα εξόδου θα κορυφωθεί, εφόσον ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει να αγνοεί την βούληση του ίδιου του κόμματος του.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι πληροφορίες για τροποποίηση των κανονισμών από την Επιτροπή 1922, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα πρόταση μομφής εναντίον του.

Θυμίζουμε πως ο κ. Τζόνσον κατάφερε να κερδίσει με μικρή διαφορά την πρόταση μομφής που είχε υποβληθεί εναντίον του, στις αρχές Ιουνίου. Τότε, ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό είχαν δώσει 211 βουλευτές, αλλά τον είχαν καταψηφίσει 148 βουλευτές των Τόρις, κάτι που σημαίνει πως πάνω από το 40% των συντηρητικών γύρισαν την πλάτη στον αρχηγό τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας – Σε εξέλιξη η διαδικασία
Επικαιρότητα |

Μάχη πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής

Ολοκληρώνεται η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία. Θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί κατ' αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας