Παρά τις αρχικές ενδείξεις ανάκαμψης, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent διευρύνουν τις απώλειές τους για τρίτη συνεδρίαση την Πέμπτη, πέφτοντας κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι φόβοι για πιθανή παγκόσμια ύφεση ενισχύουν τις ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν 94 σεντς, ή 0,9%, στα 99,75 δολάρια, φθάνοντας νωρίτερα μέχρι και τα 98,50 δολ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI υποχώρησαν 79 σεντς, ή 0,8%, στα 97,74 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς έκλεισαν την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Απριλίου. Οι μειώσεις ακολουθούν τη δραματική πτώση της Τρίτης. Το WTI υποχώρησε 8% ενώ το Brent υποχώρησε 9% – πτώση 10,73 δολαρίων που ήταν η τρίτη μεγαλύτερη για το συμβόλαιο από τότε που άρχισε να διαπραγματεύεται το 1988.

Διαβάστε επίσης – Έντονες διακυμάνσεις στο πετρέλαιο: Από το -9,5% στο +3%

Η πτώση στα εμπορεύματα

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει παράλληλα με άλλα εμπορεύματα, όπως τα μέταλλα και το φοινικέλαιο, καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο αύξησαν τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, ενισχύοντας τους φόβους για ύφεση που θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για εμπορεύματα.

«Φαίνεται ότι η αγορά αρχίζει να τιμολογεί αυτό το σενάριο», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων της ING, αναφερόμενος στην ύφεση.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να είμαστε υπερβολικά ανοδικοί στις τιμές του πετρελαίου καθώς τα μηνιαία spreads του Brent παραμένουν σε μεγάλη οπισθοδρόμηση, υποδηλώνοντας περιορισμένες προμήθειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές