Με άλμα 2% σταμάτησε το πτωτικό σερί του το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, καθώς Βιοχάλκο, Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια πρωτοστάτησαν στην αντίδραση με κέρδη που ξεπέρασαν το 8%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,06% στις 795,24 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 75 εκατ. ευρώ.

Μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις το ΧΑ χρειαζόταν μια αντίδραση η οποία θα αποκαθιστούσε την επαφή με το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων. Και αν δεν είχε τα βαρίδια της Motor Oil και της Coca Cola, οι οποίες λόγω της αποκοπής μερίσματος δέχτηκαν τις αναμενόμενες πιέσεις, ενδεχομένως να είδε δοκιμάσει τα επίπεδα που έχασε στις αρχές της εβδομάδας.

Θετικά οι ευρωαγορές

Βέβαια το ΧΑ σήμερα είχε στο πλευρό του και τα θετικά σήματα από τις ευρωπαϊκές αγορές, καταφέρνοντας να απορροφήσει αυτές τις επιλεκτικές πιέσεις, ενώ αυτό που επισημάνθηκε από αρκετούς αναλυτές ήταν ότι το ΧΑ αντέδρασε με καλύτερες προϋποθέσεις από τη ζώνη της υπερπώλησης. Πλέον σε πρώτο χρόνο είναι να ανακτήσει τις 805 μονάδες, ώστε να βελτιώσει έστω και βραχυπρόθεσμα την εικόνα του και σε δεύτερο τις 850 μονάδες ώστε να αλλάξει την τάση του.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Εθνική, Βιοχάλκο και Ελληνικά Πετρέλαια ξεχώρισαν, ενώ ισχυρά ήταν και τα κέρδη σε ΕΛΧΑ, Μυτιληναίο, Jumbo, Aegean, Eurobank, Titan και Τέρνα Ενεργειακή. Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Quest, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, Λάμδα και Πειραιώς, η Coca Cola έκλεισε στο -1,39% και η Motor Oil στο -5,43%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών