Να συνεχίσουν την ανοδική πορεία που άρχισε δειλά δειλά αυτήν την εβδομάδα επιχειρούν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές δείχνουν ικανοποιημένοι από την αποφασιστικότητα της Fed να ελέγξει τον πληθωρισμό.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,74% στις 31.266 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,92% στις 3.880 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,07% στις 11.483 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Συνέδριο Economist – Ελ Εριάν: Είμαστε στη μέση μιας θεμελιώδους παγκόσμιας αλλαγής

Σε επίπεδο τίτλων, οι κατασκευαστές chip σημειώνουν σημαντικά κέρδη, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Samsung της Νότιας Κορέας, αποτυπώνοντας την σημαντική ζήτηση. Οι μετοχές της Micron, της AMD και της Nvidia σημειώνουν κέρδη περισσότερο από 1%.Άνοδο 9% σημειώνει και η GameStop, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών είπε ότι ένα split μετοχών 4 προς 1 εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο. Οι μέτοχοι στο κλείσιμο της αγοράς στις 18 Ιουλίου θα λάβουν μέρισμα τριών επιπλέον μετοχών για καθεμία από τις κοινές μετοχές Κατηγορίας Α της GameStop.

Οι μακροικονομικές ειδήσεις

Οι αγορές προσπαθούν να βρουν τις αξίες εκείνες που έχουν αναδειχθεί από την πρόσφατη πτώση της αγοράς, αναφέρει η UBS, επισημαίνοντας ότι οι καλοκαιρινοί μήνες θα αναλωθούν στο τι κάνει η Fed, τι συμβαίνει στη διεθνή πολιτική και πως κατευθύνεται ο ΔΤΚ.

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ: Πιθανή μία παγκόσμια ύφεση το 2023

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ  αυξήθηκαν κατά 4.000, φτάνοντας σε υψηλό έξι μηνών, στις 235.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 230.000.Επίσης, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Μάιο, αποτυπώνοντας τη μείωση της εγχώριας κατανάλωσης. Ειδικότερα, μειώθηκε κατά 1,3% στα 85,5 δισ. δολ. συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία μετά το ρεκόρ των 107,7 δισ. δολ. που σημείωσε τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street