Να ανακτήσει τα επίπεδα των 790 μονάδων επιχειρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας ισχυρή ώθηση από τίτλους όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Εθνική και η Jumbo. Έτσι, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,38% στις 789,97 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης προσπαθεί να κινηθεί προς τις 800 μονάδες, αν και έχει δύο σημαντικά βαρίδια στην προσπάθεια αυτή. Τη Motor Oil και την Coca Cola, οι οποίες λόγω της αποκοπής μερίσματος δέχονται τις αναμενόμενες πιέσεις. Και όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, εάν δεν ήταν αυτές οι δύο επιδόσεις, τότε ο γενικός δείκτης θα μπορούσε να προσεγγίσει σήμερα ακόμη και τις 800 μονάδες.

Διαβάστε ακόμα: Ύφεση «δείχνουν» τα ομόλογα – Τι γίνεται με την Ελλάδα

Αυτό που επίσης επισημαίνεται είναι ότι το ΧΑ αντιδρά σήμερα με καλύτερες προϋποθέσεις από τη ζώνη της υπερπώλησης, αλλά θα πρέπει σε πρώτο χρόνο να ανακτήσει τις 805 μονάδες, ώστε να βελτιώσει έστω και βραχυπρόθεσμα την εικόνα του. Το θετικό επίσης είναι ότι ο τζίρος εμφανίζεται ελαφρώς καλύτερος σήμερα, μαρτυρώντας έστω και επιφυλακτικά, ότι οι αγοραστές βρίσκονται εν αναμονή της αλλαγής του κλίματος για να μπορέσουν να τοποθετηθούν σε ένα νέο ανοδικό κύμα.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και Jumbo σημειώνουν κέρδη 5% έως 8%, ενώ ισχυρή είναι και η άνοδος σε Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Aegean, Alpha Bank, Eurobank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Στον αντίποδα, Motor Oil και Coca Cola σημειώνουν απώλειες 5,02% και 2,04% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών