Ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, κάνοντας μία ακόμη προσπάθεια να κινηθεί και πάλι προς το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, μετά τη χθεσινή αποτυχία. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,87% στις 786,01 μονάδες, με τον τζίρο στα μέτρια επίπεδα των 9 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Συνεχίζουν την ανοδική αντίδραση

Το κλίμα

Η επιφυλακτικότητα και η χαμηλή εμπιστοσύνη στην αγορά δεν λείπουν ούτε και σήμερα, παρά το γεγονός ότι σχεδόν η συντριπτική πλειονότητα των τίτλων του είναι σε θετικά εδάφη. Δεν ξεχάστηκε άλλωστε η χθεσινή αποτυχία, κατά την οποία το ΧΑ αν και άρχισε με πολύ καλούς οιωνούς για μια σημαντική αντίδραση, το κλείσιμο απογοήτευσε ακόμη και τους πιο αισιόδοξους αναλυτές.

Και σήμερα το ΧΑ έχει στο πλευρό του και τα θετικά σήματα από τις ευρωπαϊκές αγορές, καταφέρνοντας να απορροφήσει κάποιες επιλεκτικές πιέσεις λόγω αποκοπής μερίσματος. Το διεθνές κλίμα όμως είναι κρίσιμος καταλύτης σε μια αγορά που προσπαθεί να ανακόψει την πτωτική πορεία που ακολουθεί από τα τέλη του Απριλίου.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και Jumbo ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, όπως και οι Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, η Motor Oil χάνει 5,20% και η Coca Cola σημειώνει απώλειες 1,90%, λόγω αποκοπής μερισμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών