Η συμφωνία εξαγοράς του Twitter φαίνεται ότι βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, λένε τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα, καθώς το στρατόπεδο του Μασκ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία του Twitter σχετικά με τους λογαριασμούς bot δεν είναι επαληθεύσιμα.

Πάγωσαν οι συζητήσεις με τους επενδυτές

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, η πλευρά του Μασκ έχει σταματήσει να συμμετέχει σε συζητήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της συμφωνίας των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταξύ άλλων με μία πλευρά που ονομάζεται «πιθανός υποστηρικτής», είπε μία από τις πηγές της εφημερίδας.

Σημειώνεται ότι οι πηγές μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας των συνεχιζόμενων συζητήσεων.

Διαβάστε ακόμα: Θα αγοράσει τελικά το Twitter ο Μασκ; Μπορεί να κάνει πίσω;

Οι συζητήσεις με τους επενδυτές έχουν ψυχρανθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το στρατόπεδο του Μασκ έχει εγείρει αμφιβολίες σχετικά με τα πρόσφατα δεδομένα – ένα θησαυροφυλάκιο δεδομένων που πωλήθηκαν σε εταιρικούς πελάτες – που έλαβαν από το Twitter.

Αμφιβολίες για τους λογαριασμούς spam

Οι αμφιβολίες της ομάδας του Μασκ για τα spam bots σηματοδοτούν ότι πιστεύουν ότι δεν έχουν αρκετές πληροφορίες για να αξιολογήσουν τις προοπτικές του Twitter ως επιχείρηση, είπαν οι πηγές που επικαλείται η Washington Post.

Πλέον, η ομάδα Μασκ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει τα στοιχεία του Twitter σχετικά με τους spam λογαριασμούς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και αναμένεται να λάβει δυνητικά δραστικά μέτρα. Μάλιστα, η μία πηγή αναφέρει ότι είναι πιθανό να υπάρξει μια αλλαγή κατεύθυνσης από την ομάδα του Μασκ σύντομα, αν και δεν είπε ακριβώς ποια θα ήταν αυτή η αλλαγή.

Το πρόβλημα της τιμής της μετοχής

Tα spam bots δεν είναι ο μόνος λόγος που ο Μασκ θα επικαλεστεί σε μια προσπάθεια αποχώρησης από τη συμφωνία. Η τιμή της μετοχής του Twitter έχει πέσει δραματικά από την αρχική προσφορά εξαγοράς του τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι πληρώνει υπερβολικά.

Το δημοσίευμα μάλιστα τονίζει με νόημα ότι ο Μασκ άλλες δύο μεγάλες εταιρείες, την Tesla και τη SpaceX, μαζί με ορισμένες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμα: «Παιχνίδι» με το Twitter και παζάρια με τους χρήστες

Ωστόσο, οι όροι της συμφωνίας είναι τέτοιοι που δεν θα είναι εύκολο για τον Μασκ να αποχωρήσει. Συμφώνησε να ολοκληρώσει τη συμφωνία εκτός και εάν συμβεί κάτι «σημαντικό» στην εταιρεία ενώ οι νομικοί εμπειρογνώμονες αμφιβάλλουν ότι το ζήτημα της χρήσης bots θα πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.

Το Twitter, το οποίο αρχικά πολέμησε την προσφορά εξαγοράς του Μασκ, θα είναι πιο αδύναμη εταιρεία εάν η συμφωνία καταρρεύσει από ό,τι όταν ο Μασκ αγόρασε για πρώτη φορά ένα μερίδιο. Το ίδιο το Twitter έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Ακόμα κι αν ο Μασκ πείσει έναν δικαστή να τον αφήσει να αποχωρήσει από τη συμφωνία, θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και τη ρήτρα αποδέσμευσης που έχει οριστεί στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή