Κατά 14,5 δισ. δολάρια εκτινάχθηκε χθες η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Ίλον Μασκ, καθώς η μετοχή της Tesla αυξήθηκε κατά 9,4%, μετά από τη βουτιά της περασμένης εβδομάδας. Αναλυτές απέδωσαν την υπεραπόδοση της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων τόσο στα σχόλια του Μασκ όσο και σε ευρύτερους παράγοντες της αγοράς.

Σημειώνεται πως ο εκκεντρικός μεγιστάνας εξελίχτηκε σε έναν από τους… σταρ ομιλητές του Οικονομικού Φόρουμ που διοργανώνει το Κατάρ. Συνομιλώντας με τον διευθυντή σύνταξης του Bloomberg News δεν δίστασε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων για το μέλλον της Tesla, τη συμφωνία με το Twitter, ακόμη και για τις απόψεις του για την αμερικανική πολιτική σκηνή.

Πόρτα εξόδου «βλέπει» το 3,5% των εργαζομένων στην Tesla

Αναφορικά με την Tesla και τις φημολογούμενες περικοπές που ετοιμάζονται, ο Μασκ ξεκαθάρισε το τοπίο επιβεβαιώνοντας πως έρχονται πράγματι απολύσεις και πως το συνολικό προσωπικό της εταιρείας θα μειωθεί κατά περίπου 3%-3,5% μέχρι την επόμενη χρονιά. Οι απολύσεις θα κυμανθούν σε πρώτη φάση στο 10% μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αλλά πρακτικά η συρρίκνωση του προσωπικού θα είναι μικρότερη, καθώς σταδιακά θα προστεθούν εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης (με ωρομίσθια), οπότε το τελικό ποσοστό θα είναι γύρω στο 3,5%.

Διαβάστε επίσης: Οι απολύσεις στην Tesla, τα bots του Twitter και το τραμπικό στρατόπεδο

Στη συνέντευξη, ο δισεκατομμυριούχος επαναδιατύπωσε τις ανησυχίες του για ύφεση και την ανάγκη μείωσης του εργατικού δυναμικού της Tesla, αλλά οι επενδυτές φαίνεται να μην έχουν δώσει σημασία στα σχόλια του που υποβαθμίζουν την απειλή του ανταγωνισμού και θεωρεί ως το βασικό εμπόδιο στο να ανταπεξέλθει η εταιρεία στην υψηλή ζήτηση, τα προβλήματα στον εφοδιασμό.

«Όπως γνωρίζει ο καθένας που έχει προσπαθήσει να παραγγείλει ένα Tesla, η ζήτηση για τα αυτοκίνητά μας είναι εξαιρετικά υψηλή και η λίστα αναμονής μεγάλη» τόνισε και συμπλήρωσε πως «αυξάνουμε την παραγωγική ικανότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Οπως δήλωσε ο ιδρυτής και διευθυντής της Risk Reversal Advisors, Νταν Νέιθαν, σύμφωνα με το Forbes, αυτό το σχόλιο μπορεί να ήταν προς ώρας ενθαρρυντικό για τους επενδυτές. Άλλοι αναλυτές τονίζουν -ωστόσο- πως τα έσοδα της εταιρείας τους επόμενους μήνες θα πέσουν και χτύπησαν «καμπανάκι». Αυτή η προοπτική ίσως να είναι τρομακτική τόσο για τους επενδυτές όσο και για τον Μασκ, ο οποίος για την ώρα παραμένει ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή