Εκτός της κούρσας διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον ο δημοφιλής υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, καθώς ο ίδιος ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα. Ο 52χρονος Γουάλας θεωρείτο ως ένα από τα «ισχυρά» ονόματα της κούρσας, δεδομένου πως μαζί με την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας συγκέντρωναν μακράν τα υψηλότερα ποσοστό αποδοχής της κοινής γνώμης και δη, των ψηφοφόρων των Τόρις, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Όμως, ο κύριος Γουάλας αποφάσισε να μην κάνει το άλμα προς την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία στη θέση του Μπόρις Τζόνσον. Μάλιστα με ανάρτηση του στο twitter εξήγησε νωρίτερα πως, μετά από πολύ σκέψη και αφού συζήτησε το θέμα με συναδέλφους του και την οικογένεια του, αποφάσισε να μην συμμετέχει στην κούρσα.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Ο Ρίσι Σουνάκ υποψήφιος για τη θέση του Μπόρις Τζόνσον

«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση να πάρω, αλλά η έμφαση μου θα παραμείνει στην τωρινή μου θέση και στην προσπάθεια να κρατήσω τη χώρα ασφαλή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η εξέλιξη αυτή σκόρπισε απογοήτευση στην μετριοπαθή και πιο φιλική προς την Ευρώπη πτέρυγα των Συντηρητικών. Ο κύριος Γουάλας ήταν αναφανδόν υποστηρικτής του «Remain» στο δημοψήφισμα για το Brexit και είχε πολλές φορές συγκρουστεί με τους σκληροπυρηνικούς Brexitiers, επισημαίνοντας τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει στη χώρα το διαζύγιο με την Ε.Ε.

Ενδεχομένως το στοιχείο αυτό και η πιθανότητα η αναμέτρηση για τον διάδοχο του Τζόνσον να εξελισσόταν σε μια ακόμη διαμάχη υπέρ των εχθρών και των φίλων του Brexit, αποσπώντας την καμπάνια από τα τεράστια θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία, να ήταν αυτό που μέτρησε στην απόφαση του Γουάλας.

Θυμίζουμε πως μέχρι τώρα τέσσερις βουλευτές έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεση τους να διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος, αν και πιθανότατα θα εμφανιστούν στην πορεία κι άλλοι δελφίνοι. Πιο ισχυρή υποψηφιότητα από τους επιβεβαιωμένους υποψηφίους είναι ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ. Πάντως, ο Μπεν Γουάλας απέφυγε σε πρώτη φάση να δηλώσει ποιον από τους δελφίνους θα υποστηρίξει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα