Με κέρδη σταθερά πέριξ του 1% κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, έχοντας για ακόμη μία ημέρα τη στήριξη του τραπεζικού κλάδου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,05% στις 803,57 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ, αλλά τα 22 εκατ. να έχουν διακινηθεί μέσω πακέτων στις τράπεζες.

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας τη… Fitch

Στον τραπεζικό κλάδο ο μεγαλύτερος όγκος

Εάν εξαιρεθούν τα τεμάχια που έχουν πραγματοποιηθεί στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ, ο μεγαλύτερος όγκος της αγοράς, πάνω από το 75% έχει διακινηθεί στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος δείχνει από χτες σημάδια ισχυρής ανάκαμψης. Αν και καλοδεχούμενη αυτή η ανάκαμψη, θα πρέπει σίγουρα να επεκταθεί και στο υπόλοιπο ταμπλό, προκειμένου η αγορά να δώσει το μήνυμα ότι έχει σταματήσει το πτωτικό σπιράλ στο οποίο έχει περιέλθει από τα τέλη του Απριλίου.

Για τη συνέχεια, το επίπεδο των 800-805 αποτελεί πλέγμα αντιστάσεων σε πρώτο χρόνο, το οποίο πρέπει να διασπαστεί ανοδικά εάν η αγορά δεν θέλει να διολισθήσει στις 767 μονάδες. Τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές δεν είναι αρνητικά, αλλά ούτε και υποστηρικτικά για τη διάσπαση, με το ΧΑ να καλείται να εδραιώσει την παρουσία του πάνω από τις αντιστάσεις με τις δικές του δυνάμεις.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Aegean, ΕΛΧΑ, Εθνική και Coca Cola, ενώ θετικά κινούνται οι Titan, Motor Oil, ΔΕΗ, Σαράντης, Μυτιληναίος και Λάμδα. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Quest και Jumbo, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να είναι στο -1,88%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών