Ανοδικά έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες όμως κράτησαν μια πιο επιφυλακτική στάση ενόψει της πολυαναμενόμενης ανακοίνωσης για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι δείκτες

Η αγορά της Ταϊβάν ξεχώρισε σήμερα, με την Taiwan Semiconductor Manufacturing σε περιφερειακό και τοπικό δείκτη να σημειώνει ράλι 4%, αφού το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ενεργοποιήσει το ταμείο σταθεροποίησης μετοχών. Η αγορά έπεσε σε χαμηλό 19 μηνών χτες, για να ανακάμψει σήμερα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,34% και ο δείκτης Topix κέρδισε 0,16%, ωστόσο, οι περισσότερες κινήσεις θεωρήθηκαν ασήμαντες ενόψει της δημοσιοποίησης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, για τον οποίο οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι θα έχει διαμορφωθεί στο 8,8%, ήτοι σε υψηλά 40 ετών.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,62% και ο δείκτης Hang Seng Tech έκλεισε κατά 1,75% υψηλότερα, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τις αεροπορικές εταιρείες. Η Cathay Pacific σημείωσε άνοδο 1,9% και η China Southern Airlines κέρδισε 4,28%. Από την άλλη, η Tianqi Lithium σημείωσε βουτιά περίπου 10% στο ντεμπούτο της στην αγορά.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,61% και ο Kosdaq έκλεισε κατά 1,29% υψηλότερα. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας, ο Shanghai Composite κέρδισε 0,36% και ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,57%.

Αυξήσεις επιτοκίων

Αναμένοντας τα στοιχεία στις ΗΠΑ, τα οποία και θα επηρεάσουν τις αποφάσεις της Fed, η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που η τράπεζα υιοθέτησε το τρέχον σύστημα πολιτικής το 1999, και η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας αύξησε επίσης τα επιτόκια κατά το ίδιο ποσοστό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές