Με απώλειες έκλεισε τελικά η Wall Street, καθώς την τελευταία ώρα της συνεδρίασης υπέκυψε στις πιέσεις των πωλητών και την επιφυλακτικότητα εν αναμονή της αυριανής ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό, τα οποία και θα κρίνουν τις επερχόμενες αποφάσεις της Federal Reserve.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,61% στις 30.983 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,92% στις 3.818 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,95% στις 11.264 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: UBS: Τα σενάρια ύφεσης για ΕΕ και ΗΠΑ και οι επιπτώσεις στις αγορές

Σε επίπεδο τίτλων, η Salesforce και η Microsoft σημείωσαν πτώση άνω του 4% η καθεμία, ενώ η Amazon και το Netflix υποχώρησαν κατά 2%. Οι μετοχές του Twitter, οι οποίες δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα μετά τον τερματισμό της συμφωνίας εξαγοράς του από τον Έλον Μασκ, κέρδισαν 4%.Θετικά κινήθηκαν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, αφού η American Airlines ανακοίνωσε ότι αναμένει τα συνολικά έσοδα το δεύτερο τρίμηνο να φθάσουν στα υψηλότερα επίπεδα του 2019. Η μετοχή της κέρδισε 9,6%. η United, η Delta και η Southwest κέρδισαν 7,3%, 5,9% και 4,3% αντίστοιχα.

Επενδυτική στροφή στα ασφαλή καταφύγια

Παρόλα αυτά, οι επενδυτές επέλεξαν πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, ήτοι ομόλογα και μετοχές αξίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η νέα αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, η οποία μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 2,92%.

Διαβάστε επίσης: Δολάριο: Ενισχύεται και απειλεί τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500

Την ίδια ώρα, η άνοδος του δολαρίου εξακολουθεί να επηρεάζει την ελκυστικότητα των μετοχών. Ο δείκτης του δολαρίου έχει σημειώσει άνοδο 13% φέτος, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι αυτή η ισχύς του αμερικανικού νομίσματος θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στα εταιρικά κέρδη.

Παγκόσμια ανησυχία

«Η άνοδος του USD είναι ένα σύμπτωμα παγκόσμιας ανησυχίας και θα κάνει τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη για τις εισηγμένες και τις διεθνείς κεντρικές τράπεζες», έγραψε ο Adam Crisafulli της Vital Knowledge. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν τους καθοδικούς κινδύνους για τις προβλέψεις της κερδοφορίας, καθώς οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τα αυξανόμενα επιτόκια και τις μεγαλύτερες πληθωριστικές πιέσεις, ενώ οι πιθανότητες της ύφεσης αυξάνονται συνεχώς.Ο πληθωρισμός βρίσκεται επίσης στα ραντάρ των επενδυτών αυτή την εβδομάδα με την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου να αναμένεται την Τετάρτη. Ο συνολικός πληθωρισμός, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της ενέργειας, αναμένεται να αυξηθεί στο 8,8% από το επίπεδο του Μαΐου (8,6%), σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]