Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, καθώς τα στοιχεία από τον πληθωρισμό της Γερμανίας επηρέασαν για ακόμη μία φορά τις εκτιμήσεις για τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την ώρα που το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα βρίσκεται σε κλοιό έντονων πιέσεων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,74% στις 7.156 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 1,16% στις 12.756 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,73% στις 6.000 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Χ.Α.: Με +1%, κόντρα στην παγκόσμια πτώση

Κέρδη 7% η Orion

Σε επίπεδο τίτλων, η Orion σημείωσε κέρδη 7% αφού η φινλανδική φαρμακοβιομηχανία αύξησε τις προοπτικές για ολόκληρο το έτος μετά την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τη Merck με στόχο την ανάπτυξη φαρμάκου για τον καρκίνο του προστάτη.

Από τις χειρότερες επιδόσεις σήμερα σημείωσε η Sinch, καθώς έκλεισε με πτώση 6,4%. Ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για τη σουηδική εταιρεία επικοινωνιών cloud, με τη μετοχή να υποχωρεί χθες, αφού είπε ότι τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο θα πληγούν μετά την επανεκτίμηση του κόστους των πωληθέντων αγαθών.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στη Γερμανία έφτασε το Ιούνιο στο 7,6%, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό στατιστικό ινστιτούτο Destatis. Οι δείκτης ήταν σύμφωνος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως και ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών, που λειτουργεί ως αναφορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο οποίος έφτασε στο 8,2%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δεσμευτεί να αυξήσει τα επιτόκια στην επόμενη συνάντησή της στις 21 Ιουλίου, αλλά το κλίμα στην περιοχή είναι πολύ αδύναμο εν μέσω φόβων επιδείνωσης της ενεργειακής κρίσης στην περιοχή, καθώς ο μεγαλύτερος αγωγός που μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία έχει σταματήσει για την ετήσια συντήρηση του.

Παράλληλα, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% τον Μάιο, σε αντίθεση με την εκτίμηση των αναλυτών που ανέμεναν στασιμότητα. Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προβλέψει ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές