Με απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, καθώς τα στοιχεία από τον πληθωρισμό της Γερμανίας επηρεάζουν για ακόμη μία φορά τις εκτιμήσεις για τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ αναμένονται και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,73% στις 7.157 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,99% στις 12.778 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,66% στις 6.005 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Credit Suisse σημειώνει απώλειες σχεδόν 3%, αφού ανέβαλε την αρχική δημόσια προσφορά στο fund 1a Immo PK, επικαλούμενη την τρέχουσα αναταραχή στην αγορά.

Μακροοικονομικές συνθήκες

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στη Γερμανία έφτασε το Ιούνιο στο 7,6%, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό στατιστικό ινστιτούτο Destatis. Οι δείκτης ήταν σύμφωνος με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως και ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών, που λειτουργεί ως αναφορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο οποίος έφτασε στο 8,2%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δεσμευτεί να αυξήσει τα επιτόκια στην επόμενη συνάντησή της στις 21 Ιουλίου, αλλά το κλίμα στην περιοχή είναι πολύ αδύναμο εν μέσω φόβων επιδείνωσης της ενεργειακής κρίσης στην περιοχή, καθώς ο μεγαλύτερος αγωγός που μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία έχει σταματήσει για την ετήσια συντήρηση του.

Παράλληλα, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% τον Μάιο, σε αντίθεση με την εκτίμηση των αναλυτών που ανέμεναν στασιμότητα. Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προβλέψει ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές