Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, διορθώνοντας από την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς αναμένονται και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατάφερε να αντισταθεί στο αρνητικό πρόσημο, καθώς έχουν βελτιωθεί οι προσδοκίες για τον διάδοχο του παραιτηθέντος Μπόρις Τζόνσον.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,5%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να κλείνει με απώλειες 2,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε αμετάβλητος στις 7.196 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 1,40% στις 12.832 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,61% στις 5.996 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική ενεργειακή εταιρεία Uniper υποχώρησε κατά 15%, μετά τη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ Γερμανίας και Φινλανδίας σχετικά με το κόστος διάσωσης του εισαγωγέα φυσικού αερίου. Η εταιρεία ζήτησε βοήθεια από τη γερμανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο Φινλανδός κύριος μέτοχος της Fortum απέρριψε τις εκκλήσεις για περισσότερη βοήθεια.

Διαβάστε ακόμα: Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Η ελβετική εταιρεία λιανικής πώλησης ταξιδιών Dufry ήταν μεταξύ εκείνων με τις ανοδικές επιδόσεις. Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 4% αφού δήλωσε ότι είχε συμφωνήσει να αγοράσει την ιταλική εταιρεία τροφοδοσίας αεροδρομίων και αυτοκινητοδρόμων Autogrill.

Σε διαδικασία διόρθωσης

Οι αγορές, πάντως σήμερα βρέθηκαν σε διαδικασία διόρθωσης, ενώ αναμένουν τα στοιχεία από τον γαλλικό, τον γερμανικό και τον ισπανικό δείκτη τιμών καταναλωτή, οι οποίοι αναμένεται να παραμείνουν στα επίπεδα ρεκόρ ή κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. Τα στοιχεία θα δείξουν ότι το κόστος της ενέργειας θεωρείται ως ο κύριος μοχλός ανόδου, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τη συντήρηση του Nord Stream.

Διαβάστε ακόμα: Απότομη διόρθωση

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον την περασμένη εβδομάδα ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές