O Νόβακ Τζόκοβιτς θριάμβευσε στο Γουίμπλεντον, παρ’ όλα αυτά καταποντίστηκε στην παγκόσμια κατάταξη! Βαθμοί στο λονδρέζικο Γκραν Σλαμ δεν δόθηκαν φέτος εξαιτίας της απόφασης να αποκλειστούν οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές, με αποτέλεσμα ο Σέρβος να χάσει τους 2.000 που κέρδισε πέρυσι στο Λονδίνο και να μην μπορεί να τους αναπληρώσει. Ως εκ τούτου, έπεσε από το νούμερο 3, όπου βρισκόταν μέχρι προχθές, στο νούμερο 7. Κι αυτό συνέβη για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2018, όταν είχε ανέβει από το νούμερο 10 στο νούμερο 6 ακολουθώντας στη συνέχεια ανοδική πορεία ως την κορυφή.

Ποιοι ευνοήθηκαν

Αυτή η μεγάλη πτώση του Σέρβου ευνόησε τους αθλητές που τον ακολουθούσαν και δεν τα είχαν πάει καλά πέρυσι στο Γουίμπλεντον, άρα φέτος έχασαν ελάχιστους βαθμούς. Δηλαδή τον Στέφανο Τσιτσιπά, που κέρδισε μία θέση ανεβαίνοντας στο νούμερο 4, τον Ναδάλ, που ανέβηκε στο 3, τον Ρουντ και τον Αλκάραθ, που βρίσκονται πλέον στο 5 και στο 6 αντίστοιχα. Στο νούμερο 1 παραμένει ο Μεντβέντεφ και στο νούμερο 2 ο Ζβέρεφ. Η μεγάλη είδηση ωστόσο είναι η έξοδος του Ρότζερ Φέντερερ από την παγκόσμια κατάταξη. Ο Ελβετός έχασε και τους τελευταίους βαθμούς που είχε από το περσινό Γουίμπλεντον, έτσι τέθηκε εκτός ranking της ΑΤΡ για πρώτη φορά ύστερα από τις 22 Σεπτεμβρίου 1997, όταν έκανε το ντεμπούτο του, κι έπειτα από 1.272 εβδομάδες συνεχούς παρουσίας σε αυτό. Ιστορική στιγμή, αν μη τι άλλο…

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» στο παγκόσμιο τένις: Επτά νέα… Grand Slams!

Η κατάταξη των γυναικών

Στις γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου είχε βρεθεί για πρώτη φορά στις 21 Μαρτίου και ισοφάρισε τη δική της καλύτερη επίδοση ελληνίδας αθλήτριας όλων των εποχών. Στο νούμερο 1 παραμένει η Ιγκα Σφιόντεκ και στο νούμερο 2 ανέβηκε ξανά η Εσθονή Κονταβέιτ.

Διαβάστε επίσης: Γουίμπλεντον: «Τιμωρία» λόγω αποκλεισμού των Ρώσων τενιστών

Το επόμενο και τελευταίο για φέτος Γκραν Σλαμ θα γίνει τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη απόντος και πάλι του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος δήλωσε ξεκάθαρα αμέσως μετά τη νίκη του στο Γουίμπλεντον ότι δεν θα αγωνιστεί στο US Open, εκτός αν οι αμερικανοί διοργανωτές άρουν τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους. «Δεν έχω εμβολιαστεί και δεν σκοπεύω να το κάνω, οπότε το μόνο καλό νέο που μπορώ να περιμένω είναι να αποσύρουν την πράσινη κάρτα εμβολιασμού ώστε να μπορώ να μπω στις ΗΠΑ. Θα ήθελα πάρα πολύ να πάω εκεί και να παίξω», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι