Το Football for the Goals είναι μια πρωτοβουλία των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία παρέχει μια πλατφόρμα για την παγκόσμια κοινότητα του ποδοσφαίρου προκειμένου να συνεργαστεί και να υποστηρίξει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

«Είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την ισχυρή και σημαντική εμβέλεια του ποδοσφαίρου και να εργαστούμε μαζί για να γίνουμε φορείς αλλαγής ευθυγραμμίζοντας τα μηνύματα, τις στρατηγικές και τις λειτουργίες με τις φιλοδοξίες των SDG» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Έμπνευση

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, αυτή η πρωτοβουλία θα εμπνεύσει και θα καθοδηγήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου – από συνομοσπονδίες, εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα και συλλόγους, μέχρι παίκτες, ενώσεις παικτών, οργανωμένες ομάδες φιλάθλων, καθώς και μέσα ενημέρωσης και εμπορικούς εταίρους – να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες προσεγγίσεις βιωσιμότητας και να εφαρμόσει SDG στρατηγικές που οδηγούν σε αλλαγή συμπεριφοράς.

Τα μέλη μπορεί όχι μόνο να αναπτύξουν βιώσιμες πρακτικές, αλλά μπορούν επίσης να ενεργήσουν ως «πρωταθλητές των SDG» κατά τη διάρκεια της Δεκαετίας Δράσης (2020-2030).

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για προβολή μέσω τουρνουά, παικτών, προβολής εταιρικών σημάτων, μέσων ενημέρωσης και οργανωμένων φιλάθλων, ώστε να βελτιώσουν το προφίλ των SDG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
O Bill Russell, o Τζον Κόρφας και το άθλημα των «ψηλών»
Academia |

O Bill Russell, o Τζον Κόρφας και το άθλημα των «ψηλών»

Ο Μπιλ Ράσελ (Bill Russell) έφυγε στα 88 του χρόνια, από φυσικά αίτια, πλήρης ημερών και τίτλων. Έφυγε όπως φεύγουν οι νικητές, κλέβοντας τη βασίλισσα του μεγάλου μπασκετικού χορού που ακούει στο όνομα «Πλανήτης ΝΒΑ».