Το Football for the Goals είναι μια πρωτοβουλία των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία παρέχει μια πλατφόρμα για την παγκόσμια κοινότητα του ποδοσφαίρου προκειμένου να συνεργαστεί και να υποστηρίξει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

«Είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την ισχυρή και σημαντική εμβέλεια του ποδοσφαίρου και να εργαστούμε μαζί για να γίνουμε φορείς αλλαγής ευθυγραμμίζοντας τα μηνύματα, τις στρατηγικές και τις λειτουργίες με τις φιλοδοξίες των SDG» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Έμπνευση

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, αυτή η πρωτοβουλία θα εμπνεύσει και θα καθοδηγήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου – από συνομοσπονδίες, εθνικές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα και συλλόγους, μέχρι παίκτες, ενώσεις παικτών, οργανωμένες ομάδες φιλάθλων, καθώς και μέσα ενημέρωσης και εμπορικούς εταίρους – να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες προσεγγίσεις βιωσιμότητας και να εφαρμόσει SDG στρατηγικές που οδηγούν σε αλλαγή συμπεριφοράς.

Τα μέλη μπορεί όχι μόνο να αναπτύξουν βιώσιμες πρακτικές, αλλά μπορούν επίσης να ενεργήσουν ως «πρωταθλητές των SDG» κατά τη διάρκεια της Δεκαετίας Δράσης (2020-2030).

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους για προβολή μέσω τουρνουά, παικτών, προβολής εταιρικών σημάτων, μέσων ενημέρωσης και οργανωμένων φιλάθλων, ώστε να βελτιώσουν το προφίλ των SDG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι