Ξεμένουν από το πλέον βασικό προϊόν τους τα εστιατόρια των πρώην McDonald’s στη Ρωσία καθώς οι παραγωγοί τηγανητής πατάτας αρνούνται να προμηθεύουν τη χώρα, όπως αποκάλυψε ο νέος επικεφαλής της αλυσίδας γρήγορου φαγητού στη χώρα. Παράλληλα προειδοποίησε ότι οι όποιες προσπάθειες για αύξηση της εγχώριας παραγωγής τέτοιων προϊόντων παρουσιάζει δυσκολίες.

Η McDonald’s αποχώρησε από τη Ρωσία μετά τα μέτρα που έλαβε η Δύσης κατά της στρατιωτικής εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, και το μπαράζ οικονομικών κυρώσεων, και πούλησε όλα τα εστιατόρια που είχε σε έναν τοπικό κάτοχο άδειας, τον περασμένο Μάιο.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Βγάζει από το μενού τις τηγανητές πατάτες ο αντικαταστάτης των McDonald’s

Τα εστιατόρια άρχισαν να επαναλειτουργούν με τη νέα ονομασία Vkusno & tochka, ή «Tasty and that’s it», στις 12 Ιουνίου. Ο διευθύνων σύμβουλος Όλεγκ Παρόεφ δήλωσε στο Reuters ότι η αλυσίδα είχε πουλήσει σχεδόν 120.000 μπέργκερ την ημέρα των εγκαινίων.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Με νέο όνομα άνοιξαν τα πρώην McDonald’s [Φωτογραφίες]

Ελλειψη σε πατάτες

Η νέα ιδιοκτησία ήθελε να τονίσει ότι τα υψηλά πρότυπα ποιότητας θα διατηρηθούν ή ακόμη και θα βελτιωθούν, και ότι οι καταναλωτές δεν θα παρατηρούσαν μεγάλη διαφορά. Έκτοτε αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι αντιμετωπίζει έλλειψη πατατών μέχρι το φθινόπωρο, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στην κακή σοδειά στη Ρωσία και στα προβλήματα που μαστίζουν την εφοδιαστική αλυσίδα.
«Αυτό που συνέβη τώρα είναι ότι λόγω των γνωστών γεγονότων πολλές ξένες εταιρείες, θα έλεγα ακόμη και όλοι οι μεγάλοι παραγωγοί πατατών, αρνήθηκαν να παραδώσουν αυτό το προϊόν στη Ρωσία», δήλωσε ο Παρόεφ στο RBC TV, ένα επιχειρηματικό κανάλι.

Ο Παρόεφ είπε ότι τα εργοστάσια τόσο σε «φιλικές» και σε «μη φιλικές» χώρες που επεξεργάζονται πατάτες ανήκουν σε πέντε ή έξι μεγάλες εταιρείες, των οποίων τα κεντρικά γραφεία έχουν έδρα σε μη «φιλικά κράτη» και ως εκ τούτου αρνήθηκαν να προμηθεύσουν τη Ρωσία.

Η Μόσχα θεωρεί «μη φιλικές» τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή