Ένα μεγάλο ποσοστό κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χάνει την ευκαιρία να πετύχει σημαντική οικονομία από τα φθηνότερα τιμολόγια χρέωσης στο σπίτι, σύμφωνα με νέα έρευνα της Delta-EE.

Η τελευταία ρώτησε 1.169 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων σε οκτώ χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και διαπίστωσε ότι το 42% δεν έχει ειδικό σημείο φόρτισης στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης: Μασκ: Μοιράζει υποσχέσεις για μείωση των τιμών στα οχήματα της Tesla

Επίσης διαπίστωσε ότι το 14% των οδηγών πίστευε ότι ένα τυπικό βύσμα τοίχου ήταν αρκετό για τη φόρτιση του οχήματός τους. Το 80% των κατόχων έχει πρόσβαση σε στάθμευση εκτός δρόμου, αν και αυτό διέφερε μεταξύ των χωρών, με το ποσοστό να κυμαίνεται από το 61% στην Ισπανία έως 88% στη Νορβηγία.

Διαβάστε επίσης: Οι μπαταρίες αντιπροσωπεύουν το 30% έως 40% της αξίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου

3 στους 4 φορτιστές συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο

Η Delta-EE διαπίστωσε ότι το 74% των οικιακών φορτιστών είναι πλέον συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ανοίγοντας το δρόμο για έξυπνη φόρτιση σε ώρες χαμηλού κόστους. Η έξυπνη φόρτιση δεν είναι μόνο φθηνότερη, αλλά και εξαιρετικά χρήσιμη για την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους χαμηλής ζήτησης.

Τέλος, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 49% των οδηγών EV έχουν περισσότερες από μία κάρτες χρέωσης ή εφαρμογές, για πρόσβαση σε δημόσια σημεία χρέωσης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.