Τις ανησυχίες σχετικά με τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και την επάρκεια των ημιαγωγών προσπάθησε να κατευνάσει ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, προβλέποντας ότι οι χρόνοι παράδοσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μειωθούν όσο προχωρά το έτος.

«Οι προοπτικές είναι πολύ καλές, έχουμε [μια] πολύ καλή παραγγελία στην Ασία», δήλωσε ο Χέρμπερτ Ντις μιλώντας στο CNBC.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα: Εσπασε το φράγμα του 1 εκατ. στην ΕΕ για πρώτη φορά το 2020

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εφοδιαστικές αλυσίδες — συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς — έχουν αποδειχθεί μεγάλη πρόκληση για τις αυτοκινητοβιομηχανίες τον τελευταίο καιρό.

Διαβάστε επίσης: OT FORUM 2 – Κυριάκος Κοφινάς: Στοχεύουμε στην πράσινη ηλεκτροκίνηση

«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τους σύντομους χρόνους παράδοσης», είπε ο Ντις, για να προσθέσει ότι «πέντε εργοστάσια συναρμολόγησης μπαίνουν τώρα στην παραγωγή.

Ανοδος μετοχής

Η μετοχή της Volkswagen σημείωσε άνοδο 5% την Πέμπτη στο Λονδίνο. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η τιμή της μετοχής που είναι εισηγμένη στη Φρανκφούρτη έχει υποχωρήσει πάνω από 28% τον τελευταίο χρόνο.

«Θα δούμε μια αύξηση το δεύτερο εξάμηνο του έτους για να μπορέσουμε πραγματικά να μειώσουμε τους χρόνους παράδοσης για τα ηλεκτρικά μας οχήματα», πρόσθεσε. «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην Ευρώπη και επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι ημιαγωγοί, σημείωσε ο Ντις, εξακολουθούσαν να αποτελούν ένα σημείο συμφόρησης, αλλά εκτίμησε ότι αυτό είναι πιθανό να αλλάξει σύντομα. «Θα δούμε μια ανακούφιση μέσα στις επόμενες εβδομάδες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Νέο εργοστάσιο μπαταριών

Τα σχόλια του Ντις ήρθαν την ίδια μέρα που η VW ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου μπαταριών από τη νεοσύστατη εταιρεία της, PowerCo. Σε ανακοίνωσή της η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ότι η PowerCo θα είναι «υπεύθυνη για τις παγκόσμιες δραστηριότητες μπαταριών του Ομίλου Volkswagen».

Πρόσθεσε ότι, την περίοδο έως το 2030, η PowerCo θα «επενδύσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ μαζί με εταίρους στην ανάπτυξη της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας, επιδιώκοντας να υλοποιήσει ετήσιες πωλήσεις άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ και να απασχολήσει έως 20.000 εργαζόμενους μόνο στην Ευρώπη».

Μέχρι το 2030, η VW επιδιώκει το 70% των ευρωπαϊκών εσόδων της να προέρχονται από πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στην Κίνα και τη Βόρεια Αμερική, ο αντίστοιχος στόχος της είναι τουλάχιστον το 50%.

Νωρίτερα φέτος, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επαναλανσάρει την εμβληματική μάρκα Scout ως ένα πλήρως ηλεκτρικό pick-up και «στιβαρό» SUV, με τα πρωτότυπα να προβλέπεται να αποκαλυφθούν το 2023 και η παραγωγή να ξεκινήσει το 2026.

Η εταιρεία επικεντρώνεται επίσης στην ανάπτυξη οχημάτων όπως το πλήρως ηλεκτρικό ID Buzz, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το T1 Microbus ή το «hippie» van.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.