Πρόοδος έχει καταγραφεί ανάμεσα στην SAS και στις ενώσεις των πιλότων στις διαγματεύσεις που διεξάγονται για την επίτευξη μιας συμφωνίας για τη μείωση του λειτουργικού κόστους της αναφερόμενης αεροπορικής εταιρείας, προκειμένου να τερματιστεί μία απεργία 13 ημερών που “τρέχει” από τα συνδικάτα. Ωστόσο, απομένουν να επιλυθούν ακόμη σημαντικά ζητήματα, όπως δήλωσε σήμερα, ένας διαμεσολαβητής στο πρακτορείο ειδήσεων Ε24.

Μία πλειοψηφία των πιλότων της SAS στη Σουηδία, στη Δανία και στη Νορβηγία προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις στις 4 Ιουλίου, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, από όρους που σχετίζονται με το σχέδιο οικονομικής διάσωσης της εταιρίας. Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε την σκανδιναβική αεροπορική να καταθέσει στις ΗΠΑ αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την πτώχευση της.

Πάντως, οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν έχουν σταματήσει την προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία που θα επιτρέψει στις πτήσεις να ξεκινήσουν και πάλι, σώζοντας την εταιρεία. Οι δύο πλευρές επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη.

Ο εθνικός διαμεσολαβητής της Νορβηγίας Ματς Βίλχελμ Ρουλάντ δήλωσε ότι οι πλευρές ήρθαν πιο κοντά στη διάρκεια της ημέρας, αν και απομένει ακόμη αρκετός δρόμος για να καλυφθεί.

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Meta: Γιατί μπλόκαρε την ενημέρωση στον Καναδά
Διεθνή |

Πώς το μπλοκάρισμα ελλοχεύει κινδύνους για την ενημέρωση - Τι έγινε στον Καναδά

Το μπλοκάρισμα των συνδέσμων ειδήσεων έχει οδηγήσει σε βαθιές και ανησυχητικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι Καναδοί χρήστες του Facebook ασχολούνται με πληροφορίες σχετικά με την πολιτική - και όχι μόνο...