Με σημαντικά κέρδη αρχίζει την εβδομάδα η Wall Street, η οποία βρίσκει σημαντικά στηρίγματα στα αποτελέσματα της Goldman Sachs, αλλά και στις νέες εκτιμήσεις για το ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της Federal Reserve.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,92% στις 31.574 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδ 0,96% στις 3.900 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,41% στις 11.611 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Το βλέμμα στην ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτωνΑν και η μετοχή της Goldman Sachs σημειώνει απώλειες 4%, η αγορά φάνηκε να ικανοποιήθηκε από το ότι το τμήμα συναλλαγών της τράπεζας εμφάνισε σημαντικές επιδόσεις. Το τμήμα απέφερε περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα έσοδα από τα αναμενόμενα.Την ίδια ώρα, και η Bank of America ανέφερε τριμηνιαία έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Οι μετοχές της  σημειώνουν άνοδο 3%.

Oι φόβοι της ύφεσης και η Fed

«Προβλέπουμε ότι η αστάθεια θα παραμείνει αυξημένη καθώς η αγορά εναλλάσσεται μεταξύ του κινδύνου ύφεσης τιμών και των πιθανοτήτων ήπιας προσγείωσης με κάθε κομμάτι δεδομένων», δήλωσε ο Scott Chronert της Citi.Παρά τους αυξανόμενους φόβους ύφεσης, οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 4,2% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με συναινετικές εκτιμήσεις αναλυτών που συγκεντρώθηκαν από το FactSet. Οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται επίσης να σημειώσουν αύξηση 10,2% στα έσοδα για την ίδια περίοδο, σύμφωνα με το FactSet.Πάντως, οι επενδυτές στοιχηματίζουν πλέον ότι η Fed θα είναι λιγότερο επιθετική από ό,τι αναμενόταν στη συνεδρίασή της αργότερα αυτόν τον μήνα. Δημοσίευμα της Wall Street Journal την Κυριακή ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε καλό δρόμο να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, αντί της πλήρους ποσοστιαίας αύξησης που προέβλεπαν ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street