Σταθερά ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως δεν μπορεί να ανεβάσει τους συναλλακτικούς του ρυθμούς και να δημιουργήσει μια ισχυρή ανοδική αντίδραση. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,63% στις 799,59 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 14 εκατ. ευρώ.

Το μοτίβο της επενδυτικής διστακτικότητας παραμένει στο ΧΑ, το οποίος, σύμφωνα με την Trader24 αντιγράφει το διεθνές κλίμα αβεβαιότητας. Σε τεχνικό επίπεδο, παραμένει να υφίσταται η ατασική ζώνη 785-815 που ταλανίζει 2 εβδομάδες, με τους επενδυτές να αναμένουν κάποιον καταλύτη που θα λύσει αυτόν τον γόρδιο δεσμό.

Διαβάστε επίσης: CitiGroup: Αγοραστική μανία παρά τα χλιαρά οικονομικά αποτελέσματα

Η ζώνη υποδοχής στο -μεγαλύτερης πιθανότητας- αρνητικό σενάριο μεσοπρόθεσμα είναι οι 765-770, χωρίς να αποκλείεται μια πέμπτη προσέγγιση των 815, κυρίως με αναγνωριστικό σκοπό.

Η ΕΚΤ

Στο μεταξύ, η αγορά αναμένει εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοινώσει τελικά στις 21 Ιουλίου το νέο εργαλείο κατά του κερματισμού στην Ευρωζώνη, καθώς έτσι ίσως αντισταθμιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την αύξηση του επιτοκίου.

Η ΕΚΤ σκοπεύει να αυξήσει το επιτόκιο καταθέσεων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στο μείον 0,25% στις 21 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσει μεγαλύτερη αύξηση τον Σεπτέμβριο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Quest σημειώνει κέρδη πάνω από 3%, με τις Eurobank, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Alpha bank, OTE, ΕΛΧΑ, Aegean και ΔΕΗ να ακολουθούν με επίσης σημαντικά κέρδη.

Στον αντίποδα ο ΟΠΑΠ χάνει 2,54%, με την Τέρνα Ενεργειακή και την ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με -1,56% και -1,08% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών