Ξεπέρασε τα 22.000 δολάρια το bitcoin, φτάνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου, καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων διατηρεί την ελπίδα ότι ο κλονισμός των τελευταίων εβδομάδων πλησιάζει στο τέλος του.

Ενιχύονται τα κρυπτονομίσματα

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο άγγιξε τα 22.493,61 δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk. Ανοδικά κινούνται και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το ether να σημειώνει άνοδο που ξεπερνά το 10% και το MATIC της Polygon να ενισχύεται κατά 21%.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Το χειρότερο τρίμηνο της δεκαετίας

Το ανοδικό κλίμα βοηθήθηκε από το ράλι των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη και την Ασία. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών κινούνται ανοδικά. Τα κρυπτονομίσματα, ιδίως το bitcoin, έχουν στενή συσχέτιση με τις συναλλαγές στις αγορές μετοχών. Συχνά, μια άνοδος στις μετοχές θα οδηγήσει ανοδικά το κλίμα στην αγορά κρυπτογράφησης.

Αλλά οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης αν η κατάρρευση των τελευταίων εβδομάδων -το bitcoin υποχώρησε σχεδόν 70% από το ιστορικό υψηλό του και δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από την αγορά- μπορεί να φτάνει στο τέλος της.

Η μεγάλη αναταραχή 

Η κατάρρευση των τιμών οδήγησε εταιρείες όπως το hedge fund Three Arrows Capital και του κρυπτοδανειστή Celsius, να καταθέσουν αίτηση πτώχευσης και να πιέσουν εταιρείες που είναι συνδεδεμένες μαζί τους. Σημαντικός λόγος της πρόσφατης αναταραχής ήταν τα τεράστια ποσά μόχλευσης και δανεισμού στην αγορά κρυπτογράφησης. Η Three Arrows Capital, για παράδειγμα, πήρε δάνεια τα οποία δεν ήταν σε θέση να αποπληρώσει μόλις έλαβε χώρα η κατάρρευση της κρυπτογράφησης. Η Celsius, η οποία προσέφερε στους πελάτες της αποδόσεις άνω του 18% για την κατάθεση των ψηφιακών νομισμάτων τους, ανέλαβε εμπορικές δραστηριότητες υψηλού κινδύνου για να κερδίσει τους τόκους και να προσπαθήσει να τους επιστρέψει στους χρήστες της. Οι εταιρείες πωλούσαν ό,τι περιουσιακά στοιχεία διέθεταν για να προσπαθήσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, γεγονός που άσκησε πίεση στην ευρύτερη αγορά.

Οι αναλυτές λένε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η μετάδοση θα  να επιβραδυνθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto