Με άλμα άνω του 2% έκλεισε ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, οδηγώντας σε θετικά εδάφη τις περισσότερες αγορές της Ασίας. Η αγορά της Ιαπωνίας ήταν κλειστή σήμερα λόγω αργίας.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 2,47% και ο δείκτης Hang Seng Tech κατέγραψε άλμα 2,63%. Οι μετοχές της Meituan σημείωσαν άνοδο 6,64% και η Longfor ενισχύθηκε κατά 6,43%.

Θετικά έκλεισαν και οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας. Ο Shanghai Composite έκλεισε κατά 1,49% υψηλότερα και ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 1,12%. Ο Kospi κέρδισε 1,78% και ο Kosdaq 1,35%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,86%.

«Σε μία ημέρα με ελάχιστα μακροοικονομικά στοιχεία, οι αγορές βρήκαν ευκαιρία να αντιδράσουν θετικά, ακολουθώντας το βηματισμό του Hang Seng», έγραψαν οι Robert Carnell και Iris Pang της ING στο ημερήσιο σημείωμά τους. Από την άλλη όμως, ο Vasu Menon της OCBC, δήλωσε ότι βλέπει περισσότερους καθοδικούς κινδύνους για τις ασταθείς αγορές σε αυτό το σημείο, δεδομένων των διαφόρων αβεβαιοτήτων.

Ρεκόρ 32 ετών για τον πληθωρισμό στη Ν. Ζηλανδία

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Νέας Ζηλανδίας αυξήθηκε κατά 7,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Αυτό είναι ένα υψηλό 32 ετών για τη χώρα και ο κύριος μοχλός ήταν η αύξηση των τιμών στις κατασκευές και τα ενοίκια κατοικιών, ανέφερε η Stats NZ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές