Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν την αντίδραση της Παρασκευής, ενώ παράλληλα παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,9%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 2,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 1,29% στις 7.251 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,14% στις 13.015 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,13% στις 6.104 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Arcadis σημειώνει άλμα 8%, αφού η ολλανδική εταιρεία συμφώνησε να εξαγοράσει την καναδική εταιρεία σχεδιασμού IBI Group για περίπου 19,50 δολάρια ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Direct Line υποχωρούν περισσότερο από 11% αφού η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία ακύρωσε την αγορά ιδίων μετοχών ύψους 50 εκατομμυρίων λιρών (59,6 εκατομμυρίων δολαρίων) και μείωσε τις προβλέψεις της.

Η συνεδρίαση της ΕΚΤ

Το ενδιαφέρον αυτήν την εβδομάδα είναι σαφώς στραμμένο στις 21 Ιουλίου, όταν και συνεδριάζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα της νομισματικής της πολιτικής, με στόχο τον έλεγχο του υψηλού πληθωρισμού.

Το βασικό σενάριο είναι να ανακοινωθεί αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές