Ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επιχειρεί και πάλι πάνω από τις 800 μονάδες, χωρίς όμως ο τζίρος να ανεβάζει σημαντικούς συναλλακτικούς ρυθμούς, για ακόμη μία φορά. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,93% στις 802,01 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Ο χαμηλός τζίρος παραμένει το μεγάλο πρόβλημα του ΧΑ, καθώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε μια αγορά η οποία λειτουργεί σε μια οικονομία που αναμένεται να τρέξει με ρυθμό ανάπτυξης 5% φέτος. Σε μια οικονομία όμως που στερείται επενδυτικής βαθμίδας και αυτό φαίνεται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο από το ξέσπασμα της πανδημίας, όταν και όλες οι δυτικές αγορές ανέκαμψαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά το ΧΑ εξακολουθούσε να παραμένει σε χαμηλά εξαετίας.

Για να μπορέσει να αλλάξει αυτό το πολυπόθητο επίπεδο το ΧΑ πρέπει να ομαλοποιηθεί το εξωτερικό περιβάλλον, ή έστω να μην έχει όλες αυτές τις εστίες αβεβαιότητας ταυτόχρονα. Και αυτό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα δεν πρόκειται να συμβεί, εάν την Πέμπτη η ΕΚΤ δεν κάνει γνωστές τις αποφάσεις της για τα επιτόκια και η Ρωσία δεν αποκαταστήσει τη ροή φυσικού αερίου στον αγωγό Nord Stream.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Eurobank ξεχωρίζει με το +3,09% που καταγράφει, ενώ σημαντικά είναι τα κέρδη σε ΕΛΧΑ, Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, ο ΟΠΑΠ σημειώνει βουτιά 3% συγκρατώντας την άνοδο της αγοράς, με τον Σαράντη να είναι στο -1,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών