Με πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα λίγο κάτω από τα 34 εκατομμύρια ευρώ, το ΧΑ κινήθηκε στο μοτίβο της επενδυτικής διστακτικότητας, αντιγράφοντας εξάλλου και το διεθνές κλίμα αβεβαιότητας.

Περί αυτού, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σε στενό εύρος διακύμανσης 7 μονάδων και πέριξ του αμετάβλητου καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της απερχόμενης εβδομάδας, με βασικό χαρακτηριστικό τη συνεχή εναλλαγή προσήμων, 9 συνολικά. Σε τεχνικό επίπεδο, παραμένει να υφίσταται η ατασική ζώνη 785-815 που ταλανίζει 2 εβδομάδες, με τους επενδυτές να αναμένουν κάποιον καταλύτη που θα λύσει αυτόν τον γόρδιο δεσμό. Η ζώνη υποδοχής στο -μεγαλύτερης πιθανότητας- αρνητικό σενάριο μεσοπρόθεσμα είναι οι 765-770, χωρίς να αποκλείεται μια πέμπτη προσέγγιση των 815, κυρίως με αναγνωριστικό σκοπό.

Επιμέρους, τον τίτλο του πρωταγωνιστή πήρε την Παρασκευή ο ΟΠΑΠ, καθώς απορρόφησε σχεδόν το 1/4 του συνολικού όγκου, συμπεριλαμβανομένων πακέτων προσυμφωνημένων συναλλαγών ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ είδαμε και κίνηση από την ΕΛΧΑ, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η ρότα της, που αδίκως είναι πτωτική.

Τέλος, στην αγορά ομολόγων συνεχίζουν οι ..εκπτώσεις, με αρκετά και πολύ ενδιαφέροντα ομόλογα να γράφουν 90% της τιμής τους, δίδοντας ευκαιρίες μικρού ρίσκου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News