Η νεότερη βιβλιοθήκη – και πολιτιστικό κέντρο – στον αραβικό κόσμο δίνει παράδειγμα του στόχου της μέσω αρχιτεκτονικής: εξωτερικά, μοιάζει με ανοιχτό βιβλίο πάνω σε αναλόγιο.

Τα 54.000 τετραγωνικά μέτρα της νέας Library of Mohammed bin Rashid στο Ντουμπάι προσκαλούν το κοινό να εξερευνήσει πάνω από ένα εκατομμύριο τυπωμένα ή ψηφιακά βιβλία καθώς και περισσότερα από έξι εκατομμύρια άρθρα έρευνας. Ένας ολόκληρος όροφος είναι αφιερωμένος σε σπάνια και παλαιά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και κάποια που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα.

Διαβάστε επίσης: Μπίλ Γκέιτς: Οι «βιβλιοπροτάσεις» του για το καλοκαίρι

«H “Library of Mohammed bin Rashid” είναι η νεότερη βιβλιοθήκη στον Αραβικό κόσμο. Εξασφαλίσαμε από την αρχή να είναι μια σύγχρονη βιβλιοθήκη και μια πηγή γνώσης», δήλωσε ο πρόεδρος της βιβλιοθήκης, Mohammed al-Murr.

Διαβάστε επίσης: Η βιβλιοθήκη των συναισθημάτων εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο

Θεωρείται ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό πρότζεκτ στο Ντουμπάι. Πέραν από τον μοναδικό του αρχιτεκτονικό συνδυασμό, έχει φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά: ηλιακούς συλλέκτες και σύστημα ανακύκλωσης νερού για τους χώρους πράσινου στη βιβλιοθήκη.

Η ανακοίνωση του πρότζεκτ τον Φεβρουάριο του 2016 συνέπιπτε με το «Έτος Ανάγνωσης». Αν και τα εγκαίνιά της ήταν προγραμματισμένα για το 2018, τελικά άρχισε να υποδέχεται κοινό πριν ένα μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
M. Ευμορφίδης για το ξενοδοχείο στην Ακρόπολη: «Doing business in Greece»
Plus |

Απάντηση – «βόμβα» Ευμορφίδη για την κατεδάφιση του ξενοδοχείου στην Ακρόπολη

Ο Πρόεδρος της «Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ» μιλά αποκλειστικά στον «ΟΤ» για την πολύκροτη υπόθεση του ξενοδοχείου «Coco-mat Athens B.C.» στην Ακρόπολη και υποστηρίζει πως όλα έγιναν σύμφωνα με τις άδειες, ενώ ξεκαθαρίζει πως θα φτάσει μέχρι τέλους για να δικαιωθεί