Μια προσωρινή βιβλιοθήκη με αχυρένια σκεπή και εσωτερικό που παραπέμπει στους Τροπικούς δημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Caukin Studio με στόχο να δώσει στον κόσμο έναν ιδιωτικό χώρο για να γράψουν ημερολόγιο και να ευαισθητοποιήσει το κοινό ως προς θέματα ψυχικής υγείας.

Η «The Feelings Library» είναι τοποθετημένη σε έναν κάδο και εγκαταστάθηκε στην Bishops Square στο Λονδίνο με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ντόπιων οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα συζητούσαν για αυτά που νιώθουν ενθαρρύνοντάς τους να γράψουν για αυτά σε ημερολόγιο. Η εγκατάσταση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Skip Gallery και τη Self Space η οποία συμβούλευσε για θέματα στήριξης της ψυχικής υγείας.

«Το πρότζεκτ έχει στόχο να μεταφέρει τους επισκέπτες έξω από τη βαβούρα του κεντρικού Λονδίνου σε έναν ευχάριστο προσωπικό χώρο όπου αισθάνονται άνετα να εκφράσουν κάποιες από τις προσωπικές σκέψεις τους» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο Harrison Marshall, ιδρυτής του Caukin Studio. Από την πλευρά της, η Catherine Borowski, συνιδρύτρια του γραφείου, διευκρίνισε ότι τοποθέτησαν τη βιβλιοθήκη μέσα σε έναν κάδο επειδή λειτουργεί ως «σκεύος για οτιδήποτε θέλουμε να απορρίψουμε».

Ο Marshall υποστηρίζει ότι λόγω της πανδημίας, τώρα περισσότερο από ποτέ ο κόσμος χρειάζεται μια διέξοδο για να εκφράσει το πώς νιώθει. «Ήταν για όλους μας μια δύσκολη διετία, ήμασταν απομονωμένοι, αβέβαιοι, και κάποιες φορές η ζωή έμοιαζε σαν να έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Το να κρατάς ημερολόγιο είναι σημαντικό εργαλείο για να επεξεργάζεσαι σκέψεις. Με την απλή κίνηση του να μετατρέπει τα συναισθήματα σε γραπτές λέξεις ο κόσμος υποχρεώνεται να στοχαστεί αυτά που συμβαίνουν στο κεφάλι του· αυτά τα βιβλία έχουν στόχο να προσφέρουν έναν χώρο για να κάνεις ακριβώς αυτό» τόνισε.

Η εγκατάσταση θα παραμείνει έως τις 24 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια η οροφή θα οδηγηθεί για κομποστοποίηση ενώ τα υπόλοιπα υλικά θα σταλούν στη Harris Academy Peckham στο νότιο Λονδίνο όπου το Caukin Studio θα οργανώσει εργαστήρια για την κατασκευή νέας δομής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus