Με μικρές απώλειες αρχίζουν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου οι ευρωπαϊκές αγορές, αναμένοντας όμως τη συνεδρίαση της αμερικανικής Federal Reserve, η οποία θα αποφασίσει για τη συνέχιση της πολιτικής της.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,3%, με τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει κατά 0,21% στις 7.261 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,27% στις 13.217 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,46% στις 6.188 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Philips σημειώνουν βουτιά 9%, αφού η ολλανδική εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού ανακοίνωσε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών για το δεύτερο τρίμηνο και μείωσε τις προοπτικές κερδών για ολόκληρο το έτος .

Στον αντίποδα, η Verbund κερδίζει 3,3% αφού η Barclays αναβάθμισε τις μετοχές της αυστριακής εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας σε «overweight».

Στη Fed η εστίαση

Μεγάλο μέρος της εστίασης αυτής της εβδομάδας θα επικεντρωθεί στη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με τους αναλυτές να αναμένουν σε γενικές γραμμές αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε τον δικό της κύκλο σύσφιξης με αύξηση 50 μονάδων βάσης, μεγαλύτερη από ό,τι είχε προταθεί. Μάλιστα, το μέλος του ΔΣ, Robert Holzmann, δήλωσε σε αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο την Κυριακή ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει το οικονομικό τοπίο σε ολόκληρη την ευρωζώνη προτού αποφασίσει εάν μια άλλη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων θα είναι εφικτή τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές