
Τριετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και η Ηuawei. Σκοπός του μνημονίου είναι να παρέχει το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Ηuawei στον τομέα της εκπαίδευσης.
Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παρέχεται η βάση και το πλαίσιο για μελλοντικά έργα με πολλαπλά οφέλη και για τα δύο μέρη όπως η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η άμεση διασύνδεση ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων της χώρας με τη βιομηχανία και την αγορά εργασίας.
Τι περιλαμβάνει
Το Μνημόνιο περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών και υπηρεσιών, την από κοινού ανάπτυξη μελλοντικών έργων, την παροχή πόρων για ακαδημαϊκούς σκοπούς καθώς και ευκαιριών για συμμετοχή των φοιτητών/τριων σε προγράμματα ανάπτυξης ταλέντων των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και προγράμματα ακαδημαϊκών υποτροφιών της Huawei.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ανδρέας Μπουντουβής και ο κ. Ren Fujun, CEO Huawei South Balkan Region. Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΕΜΠ κ. Ι. Χατζηγεωργίου και ο κ. Νίκος Λάζαρης Διευθύνων Σύμβουλος, Huawei Ελλάδος.
Η Huawei, με παρουσία στην Ελλάδα από το 2005 δραστηριοποιείται στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και παρέχει καινοτόμες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Το όραμα και η αποστολή της Huawei είναι να παρέχει έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό.
Δηλώσεις
Ο κ. Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του ΕΜΠ δήλωσε: “Διαμορφώνεται πλαίσιο συνεργασίας ΕΜΠ και Huawei που θα συμπεριλάβει και θα συστηματοποιήσει τις υπάρχουσες κοινές δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και θα προωθήσει το σχεδιασμό νέων, καινοτόμων και μεγαλύτερης εμβέλειας. Η ευρύτητα της τεχνολογικής δραστηριότητας της Huawei προσφέρεται για τη συμμετοχή φοιτητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, από όλες τις Σχολές του ΕΜΠ, με δυνατότητα υποστήριξης μέσω υποτροφιών, σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως πρακτική άσκηση, επιτόπιες επισκέψεις σε βιομηχανικές μονάδες και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης και διαγωνισμοί προσανατολισμού τεχνολογικής αιχμής. Πέραν αυτών, η συμφωνία δημιουργεί προοπτικές συνεργασίας ΕΜΠ και Huawei σε πεδία έρευνας και καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών διδακτορικών.»
O κ. Ren Fujun, CEO Huawei South Balkan Region δήλωσε: «H Huawei Ελλάδος, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει την ελληνική κοινωνία και έμπρακτα να συμβάλλει στην ενίσχυση της κατάρτισης και την προετοιμασία των νέων επιστημόνων μας, αυτών που θα ηγηθούν των νέων τεχνολογιών αιχμής και θα διαμορφώσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αλλά και της επόμενης μέρας της κοινωνίας μας.
Το 2022 είναι μια χρονιά που ενισχύεται ακόμα πιο πολύ το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα Seeds for the Future και το πρόγραμμα των υποτροφιών με τη συμμετοχή και άλλων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και περισσότερων φοιτητών/τριων με στόχο την ανάπτυξη ταλέντων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την άμεση διασύνδεση με τη βιομηχανία και την αγορά εργασίας.»


Latest News

Η ΑΙ στο gov.gr: Την Τετάρτη τα αποκαλυπτήρια για τον «ψηφιακό βοηθό»
Στα μέσα του τρέχοντος μήνα θα δημοπρατηθεί ο υπερυπολογιστής «Δαίδαλος», συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ

Tο ενεργειακό κόστος της τεχνητής νοημοσύνης
Πόσο κοστίζει η έξυπνη τεχνολογία

Πώς η ψηφιοποίηση αλλάζει το ποδόσφαιρο
Το ποδόσφαιρο αξιοποιεί εδώ και χρόνια την ανάλυση δεδομένων. Μπορούν να υπολογιστούν τα πάντα, όπως και η πιθανότητα νίκης.

Γιατί η Amazon και η Nvidia χρειάζονται η μία την άλλη
Το πρόγραμμα κατασκευής τσιπ της Amazon δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της Nvidia στον τομέα της AI, η οποία με τη σειρά της έχει ανάγκη να διατηρήσει την ισχυρή επιχειρηματική παρουσία της στις ΗΠΑ

Ο βασιλιάς των κλιματιστικών της Ιαπωνίας αναζητά ειδικά τσιπ για εξοικονόμηση ενέργειας
Ο αριθμός των κλιματιστικών παγκοσμίως αναμένεται να υπερτριπλασιαστεί μέχρι το 2050

Ολο και πιο κοντά Apple και Paramount - Τι κοινό ετοιμάζουν στο streaming
Στα σκαριά και άλλες αμοιβαίες συνεργασίες στις υπηρεσίες ροής

Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές - Τι άφησε πίσω του το σίριαλ OpenAI-Σαμ Άλτμαν
Η ιστορία OpenAΙ-Σαμ Άλτμαν έδειξε πώς η βιομηχανία τεχνητής νοημοσύνης δεν μπορεί να εξαρτάται από μια εταιρεία, πόσο μάλλον από έναν και μόνο άνθρωπο

Πάνω από 1 δισ. χρήστες στο Google Messages - Έρχονται και νέες λειτουργίες
Η Google γιορτάζει και «κερνάει» νέες λειτουργίες στην εφαρμογή Messages

Οι νέες business του «εξαφανισμένου» Τζακ Μα
Στροφή για τον Τζακ Μα από τον κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba στη γεωργική τεχνολογία και στον κλάδο της διατροφής

Ο πρώτος αλγόριθμος – «γευσιγνώστης»!
Ερευνητές από τη Δανία και τις ΗΠΑ εκπαίδευσαν έναν αλγόριθμο να ξεχωρίζει τη γεύση διαφορετικών κρασιών- μπορεί να αποδειχθεί άκρως χρήσιμος και στη γευσιγνωσία του καφέ και της μπίρας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.