Τριετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και η Ηuawei. Σκοπός του μνημονίου είναι να παρέχει το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Ηuawei στον τομέα της εκπαίδευσης.
Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παρέχεται η βάση και το πλαίσιο για μελλοντικά έργα με πολλαπλά οφέλη και για τα δύο μέρη όπως η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η άμεση διασύνδεση ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων της χώρας με τη βιομηχανία και την αγορά εργασίας.
Τι περιλαμβάνει
Το Μνημόνιο περιλαμβάνει την ανταλλαγή πληροφοριών και υπηρεσιών, την από κοινού ανάπτυξη μελλοντικών έργων, την παροχή πόρων για ακαδημαϊκούς σκοπούς καθώς και ευκαιριών για συμμετοχή των φοιτητών/τριων σε προγράμματα ανάπτυξης ταλέντων των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και προγράμματα ακαδημαϊκών υποτροφιών της Huawei.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ανδρέας Μπουντουβής και ο κ. Ren Fujun, CEO Huawei South Balkan Region. Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης του ΕΜΠ κ. Ι. Χατζηγεωργίου και ο κ. Νίκος Λάζαρης Διευθύνων Σύμβουλος, Huawei Ελλάδος.
Η Huawei, με παρουσία στην Ελλάδα από το 2005 δραστηριοποιείται στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και παρέχει καινοτόμες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Το όραμα και η αποστολή της Huawei είναι να παρέχει έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό.
Δηλώσεις
Ο κ. Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του ΕΜΠ δήλωσε: “Διαμορφώνεται πλαίσιο συνεργασίας ΕΜΠ και Huawei που θα συμπεριλάβει και θα συστηματοποιήσει τις υπάρχουσες κοινές δράσεις στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και θα προωθήσει το σχεδιασμό νέων, καινοτόμων και μεγαλύτερης εμβέλειας. Η ευρύτητα της τεχνολογικής δραστηριότητας της Huawei προσφέρεται για τη συμμετοχή φοιτητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, από όλες τις Σχολές του ΕΜΠ, με δυνατότητα υποστήριξης μέσω υποτροφιών, σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως πρακτική άσκηση, επιτόπιες επισκέψεις σε βιομηχανικές μονάδες και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης και διαγωνισμοί προσανατολισμού τεχνολογικής αιχμής. Πέραν αυτών, η συμφωνία δημιουργεί προοπτικές συνεργασίας ΕΜΠ και Huawei σε πεδία έρευνας και καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών διδακτορικών.»
O κ. Ren Fujun, CEO Huawei South Balkan Region δήλωσε: «H Huawei Ελλάδος, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει την ελληνική κοινωνία και έμπρακτα να συμβάλλει στην ενίσχυση της κατάρτισης και την προετοιμασία των νέων επιστημόνων μας, αυτών που θα ηγηθούν των νέων τεχνολογιών αιχμής και θα διαμορφώσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας αλλά και της επόμενης μέρας της κοινωνίας μας.
Το 2022 είναι μια χρονιά που ενισχύεται ακόμα πιο πολύ το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα Seeds for the Future και το πρόγραμμα των υποτροφιών με τη συμμετοχή και άλλων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και περισσότερων φοιτητών/τριων με στόχο την ανάπτυξη ταλέντων στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την άμεση διασύνδεση με τη βιομηχανία και την αγορά εργασίας.»
Latest News
Η Apple φέρνει το ChatGPT στα iPhone και τα Mac - To Siri αποκτά AI
To chatbot τεχνητής νοημοσύνης θα ενεργοποιείται όταν ο χρήστης κάνει ερωτήσεις που το ίδιο το Siri δεν μπορεί να απαντήσει.
Θεοδωρόπουλος για AI: Αυτές είναι οι 4 ανησυχίες των επιχειρήσεων
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μίλησε στο AI Connect της Google για τις ανησυχίες των ελληνικών επιχειρήσεων γύρω από τη χρήση της AI
Η Google φέρνει στα ελληνικά σχολεία το “Experience AI”
Η Google και το Raspberry Pi Foundation παρέχουν χρηματοδοτική στήριξη και ενδυνάμωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για ένα μέλλον καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Σχέδιο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα; - Τι εξετάζεται
Προωθούνται αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media
Πώς θα χτιστεί ο «Φάρος» του ελληνικού AI - Ο ρόλος του Υπερταμείου
Το έργο για τον «Φάρο» συνδέεται με την κατασκευή του εθνικού υπερυπολογιστή «Δαίδαλου» - Θα δημιουργηθεί θυγατρική που θα αναλάβει τη διαχείρισή του
Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits
Δημιουργείται στην Ελλάδα το AI factory «Pharos» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα μία από τις επτά χώρες της ΕΕ που θα δημιουργηθούν «εργοστάσια» τεχνητής νοημοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός
Πόση τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούν οι Έλληνες - Τι δείχνει έρευνα της Focus Bari
Στην έρευνα της Focus Bari αναλύονται οι ευκαιρίες, οι κίνδυνοι αλλά και οι μεγάλες προσδοκίες
Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας
Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες
Τι είναι η αβοκέτα... και οι υπόλοιπες κορυφαίες αναζητήσεις στην Google των Ελλήνων
Στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων στη μηχανή αναζήτησης της Google περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πρόσωπα μέχρι αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων