Η επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος της Silicon Valley, Νικόλ Σάναχαν, βρέθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο επίκεντρο μιας ρήξης μεταξύ δύο εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, τον Sergey Brin και τον Ίλον Μασκ.

Η Σάναχαν και ο Brin είναι παντρεμένοι για περισσότερα από τρία χρόνια, αλλά ανακοίνωσαν τον Ιούνιο ότι σχεδιάζουν να χωρίσουν, επικαλούμενοι «ασυμβίβαστες διαφορές». Η Wall Street Journal ανέφερε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι ο Μασκ και η Σάναχαν είχαν εξωσυζυγική σχέση, έναν ισχυρισμό που ο Μασκ έκτοτε αρνείται.

Διαβάστε επίσης: Forbes: Ποιες είναι οι 5 πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, σύμφωνα με την φετινή λίστα

Η Σάναχαν και ο Brin υπέγραψαν προγαμιαίο συμβόλαιο και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται τους όρους του διαζυγίου τους, βάσει του οποίου ζητά περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Αυτό θα μπορούσε να βάλει τη διευθέτηση του διαζυγίου της στον ίδιο…στίβο με τις δισεκατομμυριούχους φιλάνθρωπους Μακένζι Σκοτ και Μελίντα Γκέιτς.

Διαβάστε επίσης: Διαζύγια που κόστισαν «χρυσάφι»

Το who is who

Τώρα, δικηγόρος και ερευνητής στο CodeX, το Stanford Center for Legal Informatics, η Σάναχαν ίδρυσε την ClearAccessIP, μια εταιρεία με έδρα το Πάλο Άλτο που βοηθά τους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας να διαχειρίζονται και να αποκτούν έσοδα από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαγοράστηκε από την ανταγωνιστική IPwe το 2020.

Κόρη Κινέζων μεταναστών, η Σάναχαν μίλησε για τη μητέρα της, η οποία εργαζόταν ως υπηρέτρια, σημειώνοντας ότι μεγάλωσε με δημόσια βοήθεια. Σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Puget Sound στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, όπου σπούδασε οικονομικά, ασιατικές σπουδές και κινέζικα. Απέκτησε το πτυχίο της στη Νομική στο Πανεπιστήμιο Santa Clara, κάνοντας μια θητεία ως φοιτήτρια ανταλλαγής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

Δραστηριότητες

Το 2019, η Σάναχαν ξεκίνησε το δικό της ίδρυμα, Bia-Echo, υποσχόμενη 100 εκατομμύρια δολάρια για την αναπαραγωγική μακροζωία — πρόσβαση σε ιατρικές τεχνολογίες που βοηθούν τις γυναίκες να κάνουν παιδιά αργότερα στη ζωή τους — και τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, μαζί με άλλα ζητήματα. Υποστηρίζει, επίσης, τις αριστερές οργανώσεις και τους δημοκρατικούς πολιτικούς υποψήφιους.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι δεσμεύομαι όπως πάντα να αφιερώσω τη δουλειά της ζωής μου στην κοινωνική δικαιοσύνη, τις κλιματικές λύσεις και μια στοχαστική, φροντισμένη δημοκρατία», είπε η Σάναχαν σε συνέντευξή της στο Puck αυτόν τον μήνα. «Και πραγματικά πιστεύω ότι καθώς προχωρώ μετά αυτόν τον χωρισμό, νιώθω πολύ αισιόδοξη για το πώς θα μπορούσα να εξελιχθώ σε αυτόν τον ρόλο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα