Βροχή πέφτουν τα διαζύγια (και) μεταξύ των κροίσων. Ο συνιδρυτής της Google και έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Σεργκέι Μπριν (κεντρική φωτογραφία) γίνεται ο τρίτος πολυδισεκατομμυριούχος ο οποίος αποφασίζει να χωρίσει το «έτερον ήμισυ» τα τελευταία χρόνια. Ο άνθρωπος που είναι εκ των δύο συνιδρυτών της Google υπέβαλε αίτηση για διαζύγιο από την επί τρία χρόνια σύζυγό του Νικόλ Σάναχαν επικαλούμενος «ασυμβίβαστες διαφορές», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το Business Insider. Το ζευγάρι, που φέρεται ότι ζει χωριστά από τα τέλη του περασμένου έτους κι έχει έναν τρίχρονο γιο, έλαβε μέτρα για να κρατήσει μυστικά τα στοιχεία του χωρισμού, ζητώντας να σφραγιστούν από το δικαστήριο τα σχετικά έγγραφα.

Επίσης ο 91χρονος δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ φέρεται ότι χωρίζει από την 65χρονη Τζέρι Χολ, την οποία παντρεύτηκε το 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νιου Γιορκ Τάιμς». Αυτός ήταν ο τέταρτος γάμος του Μέρντοκ. Η Χολ είχε παντρευτεί τον τραγουδιστή Μικ Τζάγκερ το 1990, αλλά ο γάμος είχε ακυρωθεί μετά εννέα χρόνια.

«Χορός» δισεκατομμυρίων

Από το διαζύγιο Μπριν-Σάναχαν αναμένεται να αλλάξουν χέρια αρκετά δισ. δολάρια, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων κροίσων. Διεθνή δημοσιεύματα θέλουν τον Μπριν και τη Σάναχαν να έχουν συνάψει προγαμιαίο συμφωνητικό, αφού η σχέση τους ξεκίνησε πολύ μετά αφότου εκείνος έγινε δισεκατομμυριούχος, ενώ είναι πολύ πιθανό να μη δημοσιοποιηθούν ποτέ οι όροι του διαζυγίου αυτού, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg. Άγνωστο είναι ακόμη τι θα γίνει με την περιουσία του Μέρντοκ.

Η είδηση για τα διαζύγια του Μπριν και του Μέρντοκ έρχεται έναν χρόνο αφότου ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς ανακοίνωσαν τη λύση του δικού τους γάμου και περίπου τρία χρόνια μετά το επίσης ηχηρό διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος και της Μακένζι Σκοτ. Εκείνη την εποχή οι Γκέιτς είχαν να μοιράσουν περιουσία 145 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Μπέζος και η Σκοτ είχαν να μοιράσουν περιουσία 137 δισ. δολαρίων.

Ο 48χρονος Μπριν έχει, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, προσωπική περιουσία 94 δισ. δολαρίων. Αυτή προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τις συμμετοχές του στην Google, η οποία αργότερα σχημάτισε την εταιρεία συμμετοχών Alphabet Inc. Τόσο αυτός όσο και ο έτερος ιδρυτής της εταιρείας-γίγαντα, ο Λάρι Πέιτζ, αποχώρησαν από την Alphabet το 2019, αν και παραμένουν στο διοικητικό συμβούλιο και εξακολουθούν να είναι οι μέτοχοι που διατηρούν τον βασικό έλεγχο. Ο προηγούμενος γάμος του Μπριν με τη συνιδρύτρια της εταιρείας 23andMe Αν Βοζίτσκι κατέληξε σε διαζύγιο το 2015.

Σε άλλα νέα…

Τα άλλα μεγάλα διαζύγια. Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσαν τον Μάιο του 2021 ότι χωρίζουν ύστερα από 27 χρόνια γάμου. Το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στο Ιδρυμα Bill and Melinda Gates, έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο.

Ο ιδρυτής και τότε διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος και η Μακένζι Μπέζος οριστικοποίησαν το διαζύγιό τους το 2019. Πριν από λίγους μήνες η Μακένζι Σκοτ ξαναπαντρεύτηκε τον δάσκαλο επιστημών Νταν Τζιούετ και τώρα εστιάζει στις δικές της φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο συμφωνίας διαζυγίου είχε λάβει μερίδιο 4% στην Amazon, αξίας άνω των 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2016 η Σου Γκρος υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Μπιλ Γκρος, τον ιδρυτή της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται κυρίως σε επενδύσεις σε ομόλογα, της Pimco. Σύμφωνα με τον διακανονισμό, η Σου φέρεται ότι πήρε στα χέρια περιουσία 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή περιλάμβανε παραθαλάσσιο σπίτι αξίας 36 εκατομμυρίων δολαρίων και πίνακα του 1932 του Πικάσο («Le Repos») που αργότερα φέρεται ότι πούλησε για 35 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα.

Ο Στιβ και η Ελέιν Γουίν, οι συνιδρυτές των Wynn Resorts, χώρισαν το 2010 για δεύτερη φορά. Σύμφωνα με τον διακανονισμό, η Ελέιν έλαβε 11 εκατομμύρια μετοχές του γίγαντα του καζίνου, αξίας περίπου 800 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη την εποχή. Ο Στιβ παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2018 και φέρεται ότι πούλησε όλες τις μετοχές του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus