Την ευθύνη στον Ίλον Μασκ έριξε η Twitter για τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε σήμερα. Η εταιρεία υποστήριξε πως η αβεβαιότητα που δημιούργησε η στάση του Μασκ αναφορικά με τη μεταξύ τους συμφωνία έβλαψε τα οικονομικά της, κάτι που έχει υποστηρίξει και στη δικαστική μάχη που έχει ξεκινήσει για να υποχρεώσει τον μεγιστάνα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουνίου, τα έσοδα της μειώθηκαν κατά 1% στα 1,18 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές στις εκτιμήσεις τους περίμεναν πως τα έσοδα θα κινηθούν στα 1,32 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ο Ίλον Μασκ, το Twitter και οι θεωρίες για τα πραγματικά κίνητρα του 

Παράλληλα η εταιρεία παρουσίασε καθαρές ζημιές ύψους 270 εκατ. δολαρίων σε σύγκριση με τα καθαρά κέρδη ύψους 66 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 31% στα 1,52 δισ. δολάρια, με τουλάχιστον 33 εκατ. από τα χρήματα αυτά να αποδίδονται σε θέματα που είχαν να κάνουν με τη διαπραγμάτευση με τον Μασκ και την ολοκλήρωση της μεταξύ τους συμφωνίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία απέδωσε την επιδείνωση των οικονομικών της στους «αντίθετους ανέμους της διαφήμισης που σχετίζονται με το μακροικονομικό περιβάλλον, όπως επίσης την αβεβαιότητα γύρω από την εκκρεμούσα εξαγορά της Twitter από τον Ίλον Μασκ».

Οι χρήστες

Όσον αφορά τον αριθμό των χρηστών, που ήταν το ζήτημα που στάθηκε η αφορμή ώστε ο Μασκ να κάνει πίσω από τη συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας, η εταιρεία ανακοίνωσε πως πρόσθεσε 8,8 εκατ. νέους χρήστες το τρίμηνο. Δήλωσε δε, πως οι ενεργοί καθημερινοί χρήστες φτάνουν τα 237,8 εκατ., ήτοι παραπάνω από τα 236 εκατ. που υπολογίζουν οι αναλυτές και πως οι ψευδείς λογαριασμοί –για τους οποίους διαμαρτυρήθηκε ο Μασκ- αποτελούν λιγότερο από το 5% των συνολικών χρηστών.

Η μετοχή της πλατφόρμας δέχτηκε σημαντική πίεση προσυνεδριακά, όμως αυτή την ώρα έχει ανακάμψει στα 39,86 δολάρια με μικρή άνοδο 0,81%, αν και σταθερά πολύ κάτω από τα 54,20 δολάρια που ήταν η τιμή εξαγοράς ανά μετοχή που είχε συμφωνηθεί με τον Μασκ. Τα στοιχεία προβλημάτισαν την αγορά, όμως αυτό που θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο είναι η έκβαση της δικαστικής μάχης που έχει ξεκινήσει κατά του Μασκ ζητώντας από την Δικαιοσύνη να τον υποχρεώσει να ολοκληρώσει την συμφωνία εξαγοράς που έχουν κάνει.

Το δικαστήριο θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς η εταιρεία κέρδισε το αίτημα που είχε υποβάλλει για την επίσπευση της δίκης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή