Επιχειρηματική Αποστολή σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, με στόχο την αναζήτηση ευκαιριών σε μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή όπου υπάρχει έδαφος για μεγαλύτερη ελληνική επιχειρηματική παρουσία διοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων.Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει επισκέψεις στο Σάο Πάολο στις 3-4/10, στο Μπουένος Αιρες στις 5-6/10, στο Μοντεβίδεο στις 7-8/10 και στην Πόλη του Παναμά στις 9-10/10.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα τροποποιήθηκε ώστε να επιτρέψει σε ενδιαφερόμενες εταιρίες τροφίμων να βρίσκονται έγκαιρα στην Εκθεση SIAL, ενώ την άνοιξη 2023 θα οργανωθεί νέα αποστολή στο Περού, στην Κολομβία και στο Μεξικό.

Διαβάστε επίσης: Τουρισμός: Κυβερνητικός σχεδιασμός για άνοιγμα προς τη Λατινική Αμερική

Ποιες εταιρείες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή

Στην αποστολή μπορούν να μετάσχουν εξαγωγικές εταιρίες από τους κλάδους τροφίμων και ποτών (και βιολογικά, gourmet), καλλυντικών-φαρμακευτικών, δομικών υλικών, τεχνολογίας, ενέργειας, τουρισμού ή και από άλλο κλάδο ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει κάθε περιοχή. Με την υποστήριξη των Γραφείων Ο.Ε.Υ στο Σάο Πάολο και το Μπουένος Αιρες, των τοπικών Επιχειρηματικών Φορέων Uruguay XXI & Εμπορικό Επιμελητήριο Ουρουγουάης, Propanama με τους οποίους έχει εξασφαλισθεί συνεργασία, θα οργανωθούν σε κάθε πόλη στοχευμένες συναντήσεις Β2Β με τοπικές εταιρίες εισαγωγής, διανομής, αντιπροσώπευσης, κλπ. με σκοπό κυρίως τις εξαγωγικές συμφωνίες αλλά και για διερεύνηση δημιουργίας συμπράξεων, ανάληψη έργων, μεταφορά τεχνογνωσίας, κλπ. Παράλληλα, μπορούν να αξιοποιηθούν οι υπηρεσίες δικτύωσης που προσφέρουν τα τοπικά διμερή Γερμανικά Επιμελητήρια και η πρόσβαση προς τα μέλη τους.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Στρατηγική Βιομηχανίας: Σχέδιο δράσης με 43 παρεμβάσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν συμπληρωμένη δήλωση στo y.patsiavos@ahk.com.gr το συντομότερο και μέχρι 5 Σεπτεμβρίου το αργότερο, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για έρευνα, επικοινωνίες και επιλογή κατάλληλων εταιρειών για επιχειρηματικές επαφές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις