Συνέχισε να αναπτύσσεται η οικονομία της ευρωζώνης και το δεύτερο τρίμηνο του 2022, παρά τις έντονες πιέσεις από την ενεργειακή κρίση και το ράλι του πληθωρισμού όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Ειδικότερα, το δεύτερο τρίμηνο το ΑΕΠ της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για ανάπτυξη μόλις 0,2% σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Για την Ε.Ε. συνολικά τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ανάπτυξη 0,6% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης: Αυξημένες οι πιθανότητες ύφεσης για το 2023

Το πρώτο τρίμηνο του 2022, το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί κατά 0,5% στην Ευρωζώνη και κατά 0,6% στην Ε.Ε.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4% τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ε.Ε. το δεύτερο τρίμηνο του 2022, μετά από άνοδο 5,4% στη ζώνη του ευρώ και 5,5% στην Ε.Ε. το προηγούμενο τρίμηνο.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το 2ο τρίμηνο, η Σουηδία (+1,4%) κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και ακολούθησε η Ισπανία (+1,1%) και η Ιταλία (+1,0%). Μειώσεις καταγράφηκαν σε Λετονία (-1,4%), Λιθουανία (-0,4%) και Πορτογαλία (-0,2%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως