Μέτρα που περιορίζουν την σπατάλη νερού σε περιοχές της Βρετανίας επιβάλλονται για πρώτη φορά εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με την χειρότερη ξηρασία από το 1976, η οποία επιδεινώθηκε μετά και τον πρόσφατο πρωτοφανή καύσωνα.

Η εταιρεία Southern Water ανακοίνωσε σήμερα, σε συντονισμό με τις αρχές, πως θα επιβάλει προσωρινή απαγόρευση στη χρήση νερού από τους καταναλωτές στις περιοχές Hampshire και Isle of Wight της νότιας Βρετανίας, για κήπους, πλύσιμο αυτοκινήτων και εξωτερικών χώρων, λιμνούλες, πισίνες κλπ από τις 5 Αυγούστου, καθώς τα αποθέματα νερού έχουν φτάσει στα όρια ασφαλείας, οπότε απαιτείται ο περιορισμός της κατανάλωσης μόνο για την απαραίτητη οικιακή χρήση.

Διαβάστε επίσης: Από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου θα αυξηθεί η θερμοκρασία στην Ελλάδα 

Αν και τα μέτρα περιορίζονται σε πρώτη φάση σε συγκεκριμένες περιοχές, υπάρχει γενικός συναγερμός στις αρχές, καθώς η ξηρασία πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό πως η εθνική αργή του Environment Agency εξέδωσε προειδοποίηση ζητώντας από όλα τα νοικοκυριά να κάνουν χρήση του νερού με φειδώ λαμβάνοντας υπόψη την κάθετη πτώση των αποθεμάτων.

Υπολογίζεται πως η Βρετανία είχε τον λιγότερο βροχερό χειμώνα και την πιο ξηρή άνοιξη από το 1976, ενώ ο Ιούλιος ήταν ο πιο ξηρός μήνας εδώ και πάνω από 100 χρόνια! Στην ξηρασία δε, ήρθε να προστεθούν και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί φέτος, σε επίπεδα πρωτόγνωρα για τη χώρα, με το θερμόμετρο να φτάνει ή και να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η εθνική αρχή του National Drought Group θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζήτησει την πιθανότητα επιπλέον μέτρων σε εθνικό επίπεδο, για τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής