Με σημαντικά κέρδη άρχισε τον Αύγουστο το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έχει στο πλευρό του σήμερα τον τραπεζικό κλάδο προκειμένου να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας από την κρίσιμη ζώνη των 850 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,92% στις 858,86 μονάδες, με τον τζίρο να κινείται πάνω από τα 6 εκατ. ευρώ.

Αν και ο τραπεζικός κλάδος είχε μείνει πίσω στην προσπάθεια ανάκαμψης του Ιουλίου, από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurobank και Εθνικής την Παρασκευή δείχνει να έχει αλλάξει κάτι, καθώς ικανοποίησαν την αγορά. Βέβαια, η εικόνα θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, μετά και τα αποτελέσματα των Alpha Bank και Πειραιώς, με την αγορά να αναμένει να δει εάν έχει εκδηλωθεί κάποια τάση αύξησης των προβληματικών δανείων λόγω των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία.

Θετική εικόνα

Προς ώρας πάντως η εικόνα είναι θετική, με τον κλάδο να ηγείται της ανόδου σήμερα και με τον γενικό δείκτη να οδεύει προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 866 μονάδων που οριοθετείται από τον κατερχόμενο κινητό μέσο των 200 ημερών. Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα μπορεί επί του παρόντος να εκφραστεί μετριοπαθώς, ωθώντας την αγορά να κινηθεί πλάγια συγκεντρώνοντας δυνάμεις για την επόμενη αποφασιστική κίνηση.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank και Alpha Bank ξεχωρίζουν με κέρδη λίγο πάνω από 3%, ενώ σημαντική είναι και η ώθηση που δίνουν οι Εθνική, Πειραιώς, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή. Θετικά κινούνται και οι ΑΔΜΗΕ, ΕΛΧΑ, Aegean, Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Coca Cola, ΟΤΕ και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών