Ελεγχόμενες είναι οι πιέσεις που δέχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου διαστήματος, χωρίς να χάσει τα επίπεδα των 860 μονάδων. Ο γενικός δείκτης χάνει 0,58% στις 858,53 μονάδες, με τον τζίρο να είναι λίγο πάνω από τα 6 εκατ. ευρώ.

Μετά από το ανοδικό σερί των τελευταίων συνεδρίασης είναι λογικό, αλλά και αναμενόμενο, το ΧΑ να διορθώνει σήμερα, επιτρέποντας σε πολλούς δρώντες να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους. Και όπως δείχνει η μέχρι τώρα εικόνα, οι κινήσεις αυτές δεν δείχνουν να απειλούν τις 860 μονάδες, με τον γενικό δείκτη να παραμένει στη ζώνη, αν και χαμηλότερα αυτής.

Στόχος η διατήρηση της ανοδικής τάσης

Και φυσικά ο στόχος είναι η αγορά να συντηρήσει την ανοδική της κίνηση προσελκύοντας την ρευστότητα που θα εξασφαλιστεί στη σημερινή διόρθωση, ή ενδεχομένως σε μια πιο μακρά διορθωτική πορεία, προστατεύοντας τη ζώνη των 850 μονάδων και παραμένοντας σε επαφή με τον κινητό μέσο των 200 ημερών, στις 866 μονάδες. Για να το πετύχει αυτό βέβαια θα πρέπει και το διεθνές κλίμα να είναι υποστηρικτικό, όπως ήταν στο δεύτερο μισό του Ιουλίου.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και Πειραιώς δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά κινούνται και οι Σαράντης, Εθνική, Eurobank, Motor Oil, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος και Alpha Bank. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη βρίσκονται οι Ελλάκτωρ, Jumbo, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών