Μετά από μια σειρά αρνητικών ειδήσεων που κατακλύζουν το τελευταίο διάστημα την αγορά των κρυπτονομισμάτων, η συνεργασία της Coindesk με την BlackRock έγινε δεκτή με ικανοποίηση.

Οι μετοχές της Coinbase εκτινάχθηκαν στα ύψη την Πέμπτη αφού το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης ανακοίνωσε μια συνεργασία με την BlackRock που θα επιτρέψει στους θεσμικούς πελάτες της να αγοράσουν bitcoin. Οι μετοχές της Coinbase ενισχύθηκαν τελευταία κατά 25,2%. Νωρίτερα την ίδια μέρα σημείωσαν άλμα έως και 40%.

Όπως ανέφερε η εταιρεία στο blog της, οι υπηρεσίες στην προσφορά Prime θα είναι διαθέσιμες στους πελάτες της πλατφόρμας διαχείρισης χαρτοφυλακίου της BlackRock για θεσμικούς επενδυτές, Aladdin. Η Coinbase θα παρέχει δυνατότητες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, φύλαξης, βασικής μεσιτείας και εκθέσεων. Η BlackRock είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο με περισσότερα από 8 τρισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση.

Διαβάστε επίσης – Πόσο θα διαρκέσει το καλοκαίρι των crypto;

Όρεξη για ψηφιακές επενδύσεις

«Οι θεσμικοί πελάτες μας ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να αποκτήσουν έκθεση στις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και επικεντρώνονται στο πώς να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον κύκλο ζωής αυτών των περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Joseph Chalom, παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικών συνεργασιών στη BlackRock. Η συνεργασία θα τους επιτρέψει να «διαχειρίζονται τις εκθέσεις τους σε bitcoin απευθείας στις υπάρχουσες ροές εργασίας διαχείρισης χαρτοφυλακίου και συναλλαγών».

Διαβάστε επίσης – Η εποχή της Μεγάλης Ενόχλησης φτάνει για τους επενδυτές

Η συνεργασία αυτή έρχεται τέσσερις μήνες αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ είπε ότι ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο θα διερευνήσει τρόπους για να προσφέρει ψηφιακά στοιχεία στους πελάτες του, επιβεβαιώνοντας το συνεχές ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Η Coinbase δυσκολεύτηκε φέτος εν μέσω της μεγάλης πτώσης των τιμών των κρυπτονομισμάτων, του σκληρού ανταγωνισμού και ενός πρόσφατου ρυθμιστικού κλονισμού. Η προσέλκυση περισσότερων θεσμικών χρημάτων θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την ανάκαμψή της — και μια ευρύτερη ανάκαμψη για ολόκληρη τη βιομηχανία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

«Η βαθιά τεχνογνωσία της BlackRock στην τεχνολογία διαχείρισης επενδύσεων, σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη και ασφαλή σειρά προϊόντων συναλλαγών, φύλαξης και χρηματιστηριακών προϊόντων της Coinbase θα διευκολύνει μεγαλύτερη θεσμική πρόσβαση και διαφάνεια στις επενδύσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε η Πρόεδρος της Coinbase, Emilie Choi.

Η είδηση ​​έρχεται εν μέσω μαζικών επιθέσεων και παραβιάσεων σε όλο το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων, που έχουν αφήσει λαβωμένο τον κλάδο, ο οποίος έχει ήδη πληγεί από το ευρύτερο sell-off σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News